GRUPO PLAZA

RESTORAN DE LA SETMANA

Guakame, el Bangkok vegà de la Seu - Raisa Gallegos

Si este estiu t'has quedat amb ganes d'un vol transatlàntic sempre et quedarà Guakame i les seues llums inspirades en Bangkok

| 12/09/2023 | 1 min, 57 seg

Sé que no és el mateix, però val més això que res. Recorde quan vaig estar a Bangkok, tornaria mil vegades a perdre'm per aquell caos de motos, carrerons, mercats, cables i llums. Però, com sé que no tornaré, em console amb les llums de Guakame, que s'han inspirat en els carrers de la ciutat.

Darrere del Guakame, Jonan Wiergo i Christian han muntat un dels restaurants vegans més coneguts, sobretot per la generació Z de València. Una generació gastronòmicament oblidada i és que quan cresquen, demanaran ofertes molt diferents a les que estem acostumats els més majors.

En Guakame, en el carrer Mur de Santa Anna, en el barri de la Seu, han creat una experiència completa. Tant en el menjar com en l'interiorisme, banys i vestuari. Encara que és un restaurant plant-based no és este el seu eix principal, i és que estan constantment millorant cada punt de contacte amb el client i pegant-li voltes al concepte. En la seua carta podreu trobar plats que inclouen les versions veganes del formatge, bacon, maionesa i la tan aclamada Heura, que, per a qui no conega la marca, comercialitza el substitut perfecte del pollastre.

Què demanar? Les cuixetes Texas sens dubte. Es tracta de floricol embolicada en una tempura cruixent de coco i coberta de la seua versió de salsa BBQ. Són increïbles. No podreu deixar-vos ni una en el plat, parauleta. Pegueu-li també a unes croquetes, ben suaus fetes amb beixamel de floricol i Heura (sí, m'agrada la col) cobertes amb salsa hoisin. Si encara vos queda espai, jo li pegaria a una hamburguesa, concretament la Big Mamma: el seu nom ho diu tot. Té doble de tot, doble burguer, doble de béicon, doble de formatge i la seua salsa secreta de cogombrets. I sempre sempre, amb creïlles fregides. Per a banyar bé tota la sagnia que queda en el plat.

Ah, per cert, que la cosa no es queda ací. Munten espectacles durant els sopars, seguiu-los en xarxes i voreu que són un altre rotllo. I, per descomptat, no vos n'aneu d'allí sense la foto en el bany!

next