GRUPO PLAZA

Jorge Rodríguez i els agents socioeconòmics fan una crida a la població per potenciar les compres en el xicotet comerç

23/03/2020 - 

ONTINYENT (EP). L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el agents socioeconòmics d’Ontinyent han fet hui una crida a la ciutadania per tal que faça les seues compres en el xicotet comerç, especialment durant el decret d’alarma. En una videoconferència de l’Alcalde amb els representants de les patronals i de les centrals sindicals de la ciutat, s’ha posat de manifest la greu situació en què es troba el comerç local per la paralització de l’activitat econòmica derivada de la pandèmia: “la situació és molt greu però la població d’Ontinyent s´ha de conscienciar que amb les seues compres por salvar el comerç local”, han insistit els representants de les patronals i els sindicats.

En la videoconferència han participat també el regidor de Promoció Econòmic, Pablo Úbeda, a més de Rafa Lurbe (Ateval), Javier Cabedo (Coeval), Jordi Martínez (Ahval), Elu Mancebo (Constructors), Amparo Boscà (Comerç Inn), Marisa Bernabéu (Soc), Jordi Vidal i José Campos (Comerciants de Sant Rafael), Raül Roselló (UGT) i Manuela Pascual (CCOO). La dinamització de l’economia durant i després de la crisi i l’ajornament i fraccionament dels tributs locals han estat les dues principals preocupacions que han centrat la reunió telemàtica.

Pel que fa als impostos i taxes municipals, l’Alcalde ha avançat que s’està estudiant l’ajornament o ampliació dels terminis de pagament, així com el seu fraccionament per facilitar la seua liquidació per part de particulars i empreses. L’Alcalde ha recalcat que tot i que és imprescindible que l’Ajuntament seguisca tenint recursos per atendre a tots els sectors de la població, “anem a tirar mà de totes les ferramentes al nostre abast per tal de no deixar ningú en el camí”, ha insistit Jorge Rodríguez durant la videoconferència.

Una les mesures acordades i que es posarà en marxa de manera immediata, es troba una campanya per a incrementar la confiança de la població i les compres en el comerç de proximitat: “el veïnat s’ha de conscienciar de la necessitat de comprar en el comerç d’Ontinyent”, s’ha insistit. Així mateix es prepara una campanya per promoure el consum local entre la població quan acabe la crisi: “hem de ser capaços de preparar-nos per a quan tot açò només siga un malson”. Dins d’esta campanya s’està avaluant la possibilitat d’implantar bons de consum que promoguen les compres en el comerç local.

Al mateix temps, l’Alcalde ha insistit que l’Ajuntament està prioritzant el pagament a autònoms i xicotetes empreses proveïdores, i ha avançat que es treballa en el disseny d’un pla d’ajudes a autònoms i empreses afectades per la crisi del covid-19.

 

 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas