X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

atorgat per unanimitat

Julia Sevilla Merino guanya el Premi Lluís Guarner 2018

11/02/2019 - 

VALÈNCIA. (VP/EP). El Patronat Lluís Guarner, presidit per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha acordat concedir, per unanimitat, el seu premi anual a Julia Sevilla Merino "pels seus mèrits professionals en l'àmbit dels drets consitucionals i la seua reconeguda trajectòria social a favor dels drets socials, dels moviments culturals i polítics que afavoreixen les polítiques d'igualtat i de promoció social de les dones".

La valenciana Julia Sevilla va estudiar Dret en la Facultat de València, en la qual es va llicenciar en 1962 i va realitzar el seu doctorat. Va ser professora del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració des de 1980 i en 1983 va ser nomenada lletrada de les Corts Valencianes.

Fundadora i presidenta de la Federación de Mujeres Progresistas de la Comunidad Valenciana, forma part de la Federación Española del Lobby Europeo de Mujeres (CELEM) i és fundadora i presidenta de la Red Feminista de Derecho Constitucional.

El seu treball de recerca s'ha desenvolupat dins dels drets de la dona i la igualtat de gènere. Ha impartit nombrosos cursos, conferències, seminaris en universitats espanyoles i internacionals.

Des de la Conselleria de Cultura subratllen que Julia Sevilla "ha creat una nova forma de pensar i actuar en l'àmbit acadèmic que respon els principis democràtics de donar participació a les dones en condicions d'igualtat".

El premi s'entregarà a la primavera en un acte acadèmic en la Biblioteca Valenciana. El Patronat Lluís Guarner concedeix cada any un premi que porta el seu nom i que està dotat amb 15.025 euros, la finalitat dels quals és reconéixer la creació i traducció literàries en el camp de les humanitats, i aquest pot recaure en autors amb especials vincles amb el territori valencià.

L'escriptor valencià Lluís Guarner va instituir com a hereva dels seus béns, a benefici d'inventari, la Generalitat Valenciana, la qual ha de destinar el producte d'aquests béns a l'establiment d'un premi, pensió o beca de finalitat cultural que ha de portar el nom de Lluís Guarner. Per a realitzar les voluntats de l'escriptor, es va crear un patronat que aprova les bases i realitza la convocatòria del premi.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email