GRUPO PLAZA

La Generalitat presenta el cartell del 9 d’Octubre i un ‘claim’ per a la legislatura

Els dos elements decomunicació arriben alhora i, encara que conviuran durant la present setmana,compliran tasques diferenciades, segons els representants del Consell

4/10/2016 - 

VALÈNCIA(EP/VP). La passada setmana varem conéixer alguns dels elements gràfics que acompanyaran les celebracions del 9 dOctubre. La festa dels valencians tindrà, de nou i amb el nou com a protagonista, una imatge que tacarà el programa dactes que de fet es va encetar el passat dissabte dia 1. El cartell es va fer públic  divendres, i dijous, encara que els elements de comunicació començaven a aparéixer a les busties dels mails, a la premsa o al carrer, també es va fer públic el treball de brand essence que lagència Trumbo havia transmés mitjançant un vídeo i un faldó als periòdics amb un 9 dOctubre ben clar i com a capçalera.

Dos elements comunicatius presentats al mateix temps, encara que amb unes tasques diferenciades. El treball de Ladies & Gentlemen, que va avançar la passada setmana Valencia Plaza, ha aconseguit parlar de la Comunitat fent servir la menor quantitat d’elements possible, va dir Noélia Terrer, 50% de lestudi de disseny amb Carlos Rubio. Tenien clar que tota la Comunitat havia d’estar representada, tal com també afegeixen des de la seua pàgina web. El resultat tacarà les tres capitals am besta representació d’igualtat, en un treball en el qual, a lanàlisi, han trobat segons Terrer el poc orgull amb què ens acostem a la nostra bandera o al nostre himne, als colors i al territori, com no passa en altres comunitats. 

 

Precisament, a lhimne fa una referència directa el treball de brand essence que sha extret de lanàlisi i la investigació de lagència comunicativa Trumbo. Els responsables de lempresa, Xavi Sempere i Juan Poveda, aclariren que a eixa anàlisi –extreta dentrevistesi focus groups– varen concloure que la valenciana és una comunitat amb problemes de desvertebració. Per això, mitjançant símbols reconeguts com ara eixa frase de lhimne, "volem acostar el missatge de reivindicació però amb un to inclusiu: tots a una veu

La sintètica definició del cartell de Rubio i Terrer i el treball per a tota la legislatura del claim” no han estat dos treballs desenvolupats alhora, encara que durant esta setmana hauran de mantindre una convivència forçosa, tal com ja succeïxdes de fa dies a la premsa. Tot i així, tant des de la Generalitat com des dels estudis de disseny i les seues associacions, es mostren satisfets amb lany de treball, amb la fórmula de crida a projecte i la tutela deles citades organitzacions. 

Ara bé, un any més el preu establit per al projecte és de 3.000 euros, una xifra per baix del preu de mercat, com va puntualitzar el director del gabinet del president de la Generalitat, Arcadi España. El president de l’Associació de Dissenyadors de la ComunitatValenciana, Rafa Armero, va aprofitar l’ocasió per recordar que els col·lectius treballen a hores dara per augmentar eixa xifra de cara a altres projectes i per al proper 9 dOctubre: pagar millor genera millors profesionals

Durant anys la lluita per part desta associació, com també per part d’APIV (il·lustradors) i ComunitAD (agències de publicitat i comunicació), ha estat professionalitzar l’àmbit de la creació delements comunicatius de les institucions valencianes. Ja sha fet notar una diferència a la imatge de les institucions valencianes, una visió més coherent i professional, també més propera a la realitat del territori i de les seues empreses arrelades. Tant Armero com representats de ComunitAD que estaven a la presentació del cartell i el claim varen reconéixer que apropar les accions de disseny i comunicatives de les institucions valencianes és el següent pas per a dignificar la professió i generar una situació de normalitat amb este tipus de treball amb les administracions valencianes.

Per la seua part, España va matisar que el fet que ara per ara estos treballs compten amb un component dil·lusió” (ho va definir així Armero) en fer-se per baix del preu de mercat –en el cas de la brand essence “per a tota la legislatura, 8.000 euros– no és diferent a la situació de les beques, per exemple. La situació econòmica és pertots coneguda, va afegir. Per això, pensen, hem danar tots a una veu’ per tal que ens tracten amb justícia, però ara és el punt zero. Els dos imports, en qualsevol cas, 3.000 i 8.000 euros, només fan referència als treballs de les agències. El gros de la inversió té més a vore amb la implementació, les impressions i els actes al voltant dels mateixos.

Com es viurà el 9 d’Octubre de 2016 des de la Generalitat

La Generalitat Valenciana ha organitzat la commemoració del 9 d'Octubre seguint amb la filosofia que van inaugurar l'any passat després del canvi de Govern de recuperar la festivitat per a tots els valencians i d'esta manera fer que este dia servisca per a "cosir" la Comunitat Valenciana, "estar a les tres províncies" i que siga "de tots. Es tornaran a obrir al públic els palaus de la Generalitat, als quals enguany s'han sumat també els ajuntaments de València, Castelló i Alacant i la Diputació de València, pel que fa a programació i coordinació de despeses.

España, queva recalcar que es vol recuperar la festivitat del 9 d'Octubre per a "tot sels valencians i no només pera la gent VIP, assegura que els actes –i les accions de comunicació– passen per "alçar la hipoteca reputacional. Tant que, davant de l'èxit que estan tenint estos actes, amb un públic que va desbordar els aforaments l'any passat, esta festivitat s'ha optat per treure'ls també a l'exterior en places. A més de palaus seus d'institucions, s'ha implicat també en la celebració els espais culturals de les tres províncies.

El discurs institucional, segons España, no tindrà “triomfalismes, tot i que en un any de Govern la Comunitat Valenciana està "millor gràcies a l'esforç i el treball de tots, segons lalt representant. I a més a més, enguany les reivindicacions estraslladaran fins a Madrid: l'acte convocat este dimecres al Círculo de Bellas Artes per exigir un finançament just vol "visibilitzar la unitat" entre tots els valencians per a demanar un nou model "no de manera victimista, sinó per justícia. Un acte que tindrà una àmplia representació no només de la política, l’economia i la societat valenciana, sinó també de valencians que viuen ara a la capital i d'altres que volen sentir el nostre plantejament de voler superar ja "els estereotips i tòpics"de la Comunitat.

Un mapping, entre les novetats de laprogramació 

En este enllaç estroben els més de65 actes que s'han programat per a la setmana de commemoració del 9 d'Octubre. A més de les esmentades jornades de portesobertes als edificis històrics,hi haurà una obertura de museusgratuïts, activitats per axiquets, concerts, actuació debandes musicals, lectura del Tirant lo Blanch, una trobada de València Vibrant per a donar veu alsestrangers que conviuen a la capital i exposicions. El dissabte 8 d'octubre hihaurà una projecció audiovisual sobre la façana del Palau de la Generalitat (mapping)i un castell de focs a Alacant, València i Castelló.

El 9 d'Octubre, a més dels tradicionals actes institucionals,es tornaran a obrir els espais culturals, hi haurà una desfilada de les Tres Culturesi un concert de la banda i de Raimon a Castelló; un cercavila a Alacant, i a València, una entrada de Moros i Cristiansi un concert a la Marina, entre altres actes.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme