Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

dedicada a la promoció del diàleg i la integració cultural a la regió mediterrània

La Mostra de València s'integra en l'organització internacional COPEAM

9/01/2020 - 

VALÈNCIA. El passat 2 de desembre, la Conférence Permanent de l'Audiovisuel Mediterranéen (COPEAM), en l'última reunió del seu Comité Directiu, va acceptar formalment i per unanimitat l'admissió com a membre de Mostra de València-Cinema de l'Mediterrani. COPEAM és una associació sense ànim de lucre dedicada a la promoció del diàleg i la integració cultural a la regió mediterrània, a través de la participació dels principals actors del sector audiovisual, entre els quals es troben mitjans de comunicació de 26 països de la zona, associacions professionals i culturals, institucions d'educació superior i estructures d'especialització, productors independents i autoritats locals d'Europa, els Balcans, el nord d'Àfrica i Orient Mitjà. "Vull expressar la meua satisfacció personal per esta decisió, que crec servirà per establir una llarga i fructífera col·laboració", va assenyalar Claudio Cappon, Secretari General de COPEAM. 

L'activitat de la Comissió de Cinema, Festivals i Cultura té com a fi afavorir la producció i la circulació de les obres audiovisuals a la regió mediterrània. El seu objectiu bàsic és fomentar la creativitat, especialment dels joves talents, a través de la creació de xarxes entre els principals actors del mercat audiovisual euromediterrani: productors, festivals, distribuïdors i canals de televisió. Per a la Mostra es tracta d' "un pas més en la seua voluntat de visibilitzar el festival fora d'Espanya i d'establir llaços amb entitats i institucions de l'àmbit mediterrani que permeten posicionar València al mapa audiovisual internacional ", segons la regidora de Cultura, Gloria Tello. 

Amb l'objectiu d'establir una xarxa d'intercanvi i suport a favor dels festivals cinematogràfics de la Mediterrània, COPEAM organitzarà la seua pròxima reunió professional en abril de 2020 a la seu operativa de Roma, en les oficines de la RAI. L'Associació està compromesa en el camp de la capacitació i s'adreça a joves professionals dels mitjans de comunicació de les dos riberes de la Mediterrània; coordina diverses coproduccions internacionals de ràdio i televisió; porta a terme accions en favor de la salvaguarda i promoció del patrimoni audiovisual euromediterrani; organitza seminaris i conferències professionals sobre temes d'actualitat per al sector dels mitjans de comunicació, així com campanyes i iniciatives de sensibilització en els mitjans de comunicació en col·laboració amb organismes internacionals sobre qüestions globals rellevants com ara el medi ambient, la migració, la joventut o la igualtat de gènere; i col·labora amb la Unió Europea de Radiodifusió EBU-Unió Europea i la Unió de Radiodifusió ASBU-Estats Àrabs en activitats de cooperació entre Europa i el món àrab. 

Noticias relacionadas

CULTURA BAJO EL YUGO DEL COVID-19  

Eduardo Guillot: "Es difícil trasladar la programación de la Mostra a un formato online"

Por  - 

El mercado de los festivales de cine es ahora mismo una madeja sin cabo. No hay soluciones perfectas. Analizamos junto a Eduardo Guillot, director artístico de la Mostra de València – Cinema del Mediterrani, las ventajas e inconvenientes de las alianzas con plataformas de streaming y el devenir del certamen valenciano ante su edición de otoño

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email