GRUPO PLAZA

Dia Internacional del Curtmetratge 

La Ruta Más Corta porta els millors curtmetratges a Patraix

21/12/2018 - 

VALÈNCIA. L'Institut Valencià de Cultura i l'Associació València de Cine organitzen el festival itinerant La Ruta Más Corta, que se celebra enguany al barri de Patraix el dissabte 22 de desembre, amb el suport de l'Ajuntament de València i el patrocini de l'empresa Subtitula'm. Aquesta ruta de curtmetratges valencians comptarà amb projeccions per tercer any consecutiu a Castelló. Com a novetat, la projecció de la província d'Alacant es trasllada a Elx. 

La Ruta Más Corta té com a objectiu celebrar el Dia Internacional del Curtmetratge a través d'un circuit de projeccions per diferents locals de la ciutat i enguany el barri triat ha sigut Patraix. El festival vol promocionar el curtmetratge valencià, tant actual com passat, reunint per temàtiques i sessions els curts seleccionats. Enguany s'amplia a quatre sessions per a celebrar un col·loqui amb els seus directors i directores. 

Cada una de les sessions es projectarà en un local i a una hora diferents, amb l'objectiu que el públic puga desplaçar-se pel barri gaudint de totes les projeccions. Com a novetat també, l'última sessió serà un passe de videoclips que culminarà amb un concert de Lanuca, projecte d'Ángela Bonet, que presenta 'Rémora', el seu quart treball. 

La ruta començarà el dissabte 22 a les 12.30 hores amb la sessió 'La Ruteta', conformada per set curtmetratges per a tota la família, que es projectaran a La casa para pasárselo pipa. La següent parada és a les 18.00 hores a la botiga de teles i costura Bye Bye Manoni, on es projecten quatre curts amb la sessió titulada "Tornar a Casa". Entre els curts figuren 'Epidemia', d'Alejandro Portaz, o 'Las vísceras', d'Elena López Riera, que es va estrenar en el Festival de Cinema de Locarno. 

La jornada culmina a les 20.00 hores a Espai Sankofa, amb la sessió de videoclips 'Al ritme de la ruta', seguida d'un concert de la banda valenciana Lanuca, que presentaran el seu nou videoclip, com a final de festa. A més de donar suport al curtmetratge, La Ruta Más Corta ressalta el treball de professionals de la il·lustració i del disseny que han nascut o resideixen al barri en el qual es desenvolupa el festival cada any. 

Elías Taño ha sigut l'il·lustrador triat per a aquesta sisena edició. Les alqueries i els fumerals tan recognoscibles de Patraix es mesclen amb les seues gents i conflueixen en la projecció de la plaça, el cor del barri, en el cartell d'enguany. Com sempre, l'entrada és gratuïta en tots els passes i el públic podrà votar el seu curtmetratge favorit per a atorgar el premi del públic. Els que assistisquen almenys a dues sessions podran participar en un sorteig d'un sopar a El Observatorio de Patraix

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme