GRUPO PLAZA

ESTE DIMECRES

L'animació valenciana, protagonista en la Filmoteca

29/03/2016 - 

VALÈNCIA (EP/VP). La Filmoteca de CulturArts comptarà este dimecres, a les 20.00 hores, amb la presència dels directors valencians d'animació Sam i Pablo Llorens perquè presenten al públic els curtmetratges amb els quals participen en el cicle 'Del traç al Píxel: Més de cent anys d'animació espanyola'.

Dins del programa anomenat 'Humor i Massacre' d'este cicle dedicat a revisar la història de l'animació al nostre país, Pablo Llorens és present amb 'Caracol, col, col', que va guanyar el Premi Goya al millor curtmetratge d'animació en 1995. Per part seua, Samuel Ortí, conegut artísticament com Sam, participa amb 'Vicenta', que va estar nominat al Millor curtmetratge d'animació en els Goya del 2010 i va arribar a ser preseleccionat en la categoria Millor curtmetratge d'animació en els Oscars de 2011, detalla la Filmoteca de València a través d'un comunicat.

'Del traç al Píxel: Més de cent anys d'animació espanyola' és un cicle itinerant, comissariat per Carolina López, que pretén traçar un ampli recorregut a través d'una selecció de les obres de referència de l'animació espanyola de tots els temps.

El cicle és el resultat d'un exhaustiu treball d'investigació, revisió i recuperació del material històric en diàleg amb obres més recents, que recull una selecció de pel·lícules animades en diferents tècniques, des de principis del segle XX fins a l'actualitat.

A més de dibuixants i animadors valencians ja consagrats com Calpurnio Pisón, Javier Mariscal, Sam amb 'Vicenta' (2010), Pablo Llorens amb 'Caracol, col, col' (1995) o Pascual Pérez Porcar (1967-2015) amb 'Història d'Este (2011)', l'activitat inclou els curts de joves figures emergents de l'animació valenciana com Rocío Álvarez amb 'Crik Crak' (2011), Adriana Navarro amb 'Vía Tango' (2012), Antonio J. Bust amb 'The Day I Killed My Best Friend' (2012) o el col·lectiu Vualá! (José González, Tonet Calabuig i Elisa Martínez) amb 'Onemoretime' (2014). Molts d'ells han comptat amb el suport de CulturArts IVAC a través del programa de promoció del curtmetratge valencià en festivals 'Curts'.

El cicle, que podrà veure's fins al pròxim 17 d'abril, està produït pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Acció Cultural Espanyola (AC/E), amb la col·laboració de la Filmoteca Espanyola, Filmoteca de la Generalitat de Catalunya, Movierecord, Tres60 Bcn i Lobster Films.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas