GRUPO PLAZA

un conte basat en un article científic de l’investigador del CSIC, Daniel Sol

'L’extraterrestre que va descobrir la biodiversitat', una oda a la defensa del medi ambient per a xiquets

La revista Mètode de la Universitat de València va publicar el desembre de 2019 un article de l’investigador del CSIC Daniel Sol que va motivar l’escriptor i editor català Àngel Panyella per a escriure el llibre

5/06/2022 - 

VALÈNCIA. Pol·len edicions presenta a València, el proper dijous 9 de juny, L’extraterrestre que va descobrir la biodiversitat, en el marc de la Fira Alternativa de València. El conte, que explica la història d’amistat entre una extraterrestre i una xiqueta preocupades pel medi ambient, és insòlit ja des de la seua metahistòria. El relat es basa en un article científic de l’investigador del CSIC, Daniel Sol, publicat a la revista Mètode, de la Universitat de València, el desembre de 2019. El text va arribar a mans d’un editor i escriptor català inquiet, Àngel Panyella, de Pol·len edicions, que es va atrevir a convertir-lo en un conte, il·lustrat en aquarel·les per Aida Iglesias de la Prada.

Trunix és una extraterrestre que ha arribat al planeta Terra i el que més li ha sorprès és la quantitat de vida diversa que hi troba. “En diem biodiversitat” li explica la Daniela, una xiqueta de deu anys que coneix a la platja de Barcelona, “i és la quantitat de vida diferent que conviu en aquest planeta”. “I què feu per protegir-la?”, li pregunta el Trunix. Aquest és el punt de partida del conte que incorpora cites literals de l’article de l’investigador per acompanyar la lectura de les famílies. “Es calcula que 1 milió de plantes i animals estan actualment amenaçades per les activitats humanes, principalment la destrucció dels hàbitats, el canvi climàtic, la caça i la introducció d’espècies exòtiques”, detalla Sol, per exemple. A la presentació al Centre Social Terra de València hi serà Àngel Panyella, l’autor dels textos; Aida Iglesias de la Prada, la il·lustradora; i Anna Mateu, editora de la revista Mètode.

El conte és una oda a la defensa del medi ambient també en el continent del llibre. “L’extraterrestre que va descobrir la biodiversitat” ha estat editat de forma ecològica i compta amb el segell de ‘Llibre Local’. En tot el procés de producció s’han aplicat mesures per minimitzar l’impacte ambiental, com ara l’ús de paper certificat i reciclat i la comunicació ambiental a través de la motxilla ecològica Bookdaper.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas