GRUPO PLAZA

de Fàtima Ponsdomènech

'Llegenda dels registres' guanya el 42é Premi Enric Valor de narrativa juvenil

El guardó está dotat amb 6.000 euros, un gravat del pintor Rafael Armengol i la publicació del llibre per Edicions del Bullent

| 18/02/2023 | 1 min, 49 seg

VALÈNCIA (EFE). El 42é Premi Enric Valor de narrativa juvenil convocat per l'Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent ha sigut atorgat a l'obra Llegenda dels registres de Fàtima Ponsdomènech, un viatge iniciàtic a la busca dels orígens de la protagonista i dels fonaments del saber.

En l'obra guanyadora, Llegenda dels registres, la protagonista, Jeluma, coneix la notícia de la mort sobtada de la seua àvia i líder del seu clan de remeieres. Una notícia que desencadena unes altres, i descobrix que el clan li havia ocultat que sa mare no estava morta sinó viva i comença la seua cerca. Durant el viatge s'inicia en un món prohibit i desconegut que pega un gir a tot en el que creu i li han ensenyat.

L'autora, Fàtima Ponsdomènech, de Blanes, va estudiar per a mestra d'Educació Musical. Durant uns anys es va dedicar a l'ensenyament i va dirigir un centre d'oci per a xiquets d'entre 3 i 11 anys, el Casal de la Selva. Ha estat implicada en el teixit cultural de la seua ciutat, i és membre de la junta de la Casa del Poble de Blances. Ha treballat en cinema com a productora i actriu i és cofundadora del Cinema Club Fortuny de Blanes. Actualment residix a Picanya, a l'Horta Sud. Llegenda dels registres és la seua primera novel·la. 

S'hi han presentat 35 obres que han sigut estudiades pel jurat, el qual ha premiat per unanimitat a la guanyadora. Han destacat la seua "coherència en la creació d'un món imaginatiu, a través del qual la protagonista realitza un viatge iniciàtic en la busca dels seus orígens i dels fonaments del saber".

next