GRUPO PLAZA

PER KONTAKTE GRUP DE PERCUSSIÓ

Música per acompanyar els dotze treballs d'Hèrcules

8/08/2017 - 

VALÈNCIA. L'Ajuntament de la ciutat valenciana de Llíria ha decretat l'any 2017 com "L'any dels dotze treballs d'Hèrcules" en commemoració dels cent anys de la troballa d'aquest magnífic mosaic en l'hort de la "Casa Porcar", al barri del Pla de l'Arc. Llíria ocupa un lloc rellevant entre les ciutats amb més patrimoni arqueològic del País Valencià, amb gran nombre de restes de les èpoques dels ibers, romans, àrabs i medieval.

Entre el patrimoni de l'època romana, destaquen els Mausoleus Romans (S. I), el Santuari i Termes Romanes de Mura (S. I) i el propi mosaic dels Dotze treballs d'Hèrcules (S. III), a més d'haver estat la ciutat natal de Marc Corneli Nigrí (40 -97d.c?), polític, militar i candidat al tron Imperial romà.

Entre els diferents actes que es celebraran durant l'any 2017, cal destacar l'estrena d'un espectacle poètic - musical basat en el mosaic dels treballs d'Hèrcules, encarregat per l'Ajuntament de Llíria a Kontakte Grup de Percussió. L’ajuntament regalarà junt al llibre de festes un CD amb tot aquest espectacle enregistrar. La música ha sigut expressament composada i arranjada per els membres de Kontakte Grup de Percussió i Jota Martínez

L' estrena de l' espectacle tindrà lloc el proper 15 de setembre de 2017 al jardí de la Casa Porcar, lloc on es va trobar el mosaic. Així mateix, la música serà enregistrada en un disc compacte que es distribuirà de forma gratuïta junt al programa de les festes patronals de 2017 (Festes patronals de Sant Miquel 2017). Per a la realització d'aquest projecte, Kontakte Grup de Percussió comptarà amb la col·laboració de tres destacats artistes dintre del món de la música antiga, com son Jota Martínez, Mara Aranda I Eduard Navarro.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme