GRUPO PLAZA

la directora de l'ivam respon a les 'quinieles'

Optarà Nuria Enguita a dirigir el Reina Sofia? "Actualment el meu compromís está amb l'IVAM" - Á. Devís

| 16/02/2023 | 1 min, 49 seg

VALÈNCIA. L'eixida de Manuel Borja-Villel del despatx de direcció del Reina Sofia, després de quinze anys en el càrrec, ha posat sobre la taula una de les grans preguntes culturals a respondre enguany: qui el succeirà? Les travesses ja estan en marxa i, en elles, apareix també algun nom vinculat amb València, com el de l'actual directora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), Nuria Enguita.

Amb el procés en marxa i moltes mirades posades en la gestora cultural, Enguita ha respost als rumors de la seua possible candidatura durant la presentació de l'exposició La creació oberta i els seus enemics: Asger Jorn en situació. A la pregunta directa de la premsa sobre el tema, Enguita ha afirmat: "El meu compromís està amb l'IVAM i amb la Comunitat Valenciana. Este museu es pot convertir en un museu necessari i de primera categoria”. El missatge l'ha repetit davant les repreguntes de la premsa sobre si, efectivament, optarà o o al lloc: "Actualment, el meu compromís es troba ací, a l'IVAM”.

Va ser divendres passat 10 de febrer quan el BOE va publicar la convocatòria per a trobar el substitut de Borja-Villel, un procés en el qual la formació i l'enfocament en igualtat de gènere pot ser clau per a l'elecció. En total hi haurà tres fases: una primera de comprovació dels requisits, la segona de valoració de mèrits i projecte (valorat amb fins a 80 punts) i una tercera, que consistirà en una entrevista (fins a 20 punts).

El triat finalment cobrarà fins a 136.800 euros anuals: 77.870,40 euros de sou; un complement de lloc de 46.696,16 euros i un complement variable de 12.277,30 euros. Per al procés de selecció es crearà un Comité Internacional de Persones Expertes i Professionals, format per cinc membres, que assessoraran en la selecció dels candidats i la composició dels quals es donarà a conéixer en els pròxims dies. Una vegada acabat el procés, el Ministeri de Cultura rebrà una terna de candidats per tal que eleve la seua proposta al Consell de Ministres.

next