GRUPO PLAZA

AMB OBRES de Miró o Tàpies

Raimon exposa la seua col·lecció d'art a Xàtiva pel 60 aniversari d'"Al Vent"

| 15/02/2023 | 2 min, 16 seg

VALÈNCIA (EFE).  La Fundació Raimon i Annalisa celebra les sis dècades de la cançó "Al Vent" amb una exposició en el Museu de Belles arts de Xàtiva amb obres de Miró, Tàpies, Heras, Boix o Armengol, entre altres.

La mostra se situarà precisament prop del carrer Blanc, on va nàixer el cantautor xativí, i recull un gran nombre d'obres de gran valor que formen part de la donació que van signar ara fa uns anys per a deixar a Xàtiva tot el seu llegat.

En total s'exposaran 62 peces, moltes de les quals es desprenen de l'amistat forjada entre l'artista xativí i altres artistes de renom com Andreu Alfaro, Joan Miró, Artur Heras, Antoni Tàpies, Rafael Armengol, Manuel Boix, Joan-Pere Viladecans o José Ortega.

També hi haurà obres d'altres artistes com Josep Guinovart, Vicente Rojo, Julio González, Eduardo Arroyo, Eduardo Chillida, Miquel Barceló, Ricard Vaccaro, Pere Alavedra, Antonio Saura, Josep Buyreu, Rafael Pérez Contel o l'escultora Madola.

Foto: Ajuntament de Xàtiva
"Han sigut 60 anys en què, en paral·lel a la seua trajectòria musical, molts artistes plàstics han volgut acostar-se, d'una forma o una altra, a la figura de Raimon. Les relacions, més o menys profundes, amb ells, han acabat conformant una col·lecció d'art composta per obres d'alguns dels noms més reconeguts del seu temps", ha explicat el comissari de l'exposició, Pablo Camarasa.

"És una col·lecció que, a més, i precisament per estar conformada per obres d'artistes coetanis a Raimon, parla d'un moment concret de la història; parla del seu temps, de tot allò transcorregut des del sorgiment d'Al Vent, fins als nostres dies", ha afegit.

L'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha destacat que "és la primera vegada que la nostra ciutat acull una exposició d'esta envergadura. Raimon i Annalisa han decidit que siga Xàtiva la capital de la celebració del 60 aniversari de l'edició de "Al Vent" i comencem a mostrar a la ciutadania el que suposarà eixe futur Centre Raimon d'Activitats Culturals, on es podran vore estes obres juntament amb molts altres documents i treballs al voltant de Raimon".

"L'exposició és una xicotet aperitiu de tot el que podrem vore en el futur CRAC", ha agregat. És gratuïta i es podrà visitar a partir des d'este dijous fins al 19 de març, ha informat l'Ajuntament de Xàtiva.

next