GRUPO PLAZA

El soterrament serà aquest dijous 4 d’agost

Mor Josep Antoni Comes, fundador de la revista Saó en 1976

3/08/2022 - 

PEDREGUER.  Pedreguer diu adeu a un dels seus personatges més il·lustres i que més ha aportat a la cultura local. La localitat està de dol per la pèrdua de Josep Antoni Comes i Ballester (1930-2022). Comes era Escut d'Or, al costat de la seua germana Clementina, de la Vila de Pedreguer.

Fonts municipals han ressaltat la seua vàlua i el seu tarannà humà i cultural. De fet era retor jubilat, però sempre ha col·laborat en totes aquelles iniciatives on se l’ha requerit. A més, va fundar la Revista Saó, que va nàixer el 1976 i va ser una de les primeres editades íntegrament en valencià en Espanya.

Des del consistori de Pedreguer destaquen que Comes era una persona «compromesa amb la seua fe i la cultura del País Valencià, i molt arrelada al seu poble, que sempre ha tingut en el seu cor, i que sempre li estarà agraït (a ell i a la seua germana) per les nombroses mostres de generositat i estima que al llarg de la seua vida ens va concedir».

L’Ajuntament de Pedreguer ha manifestat el seu condol per aquesta pèrdua, d'un «bon home que, durant tots aquests anys, de manera abnegada, ha dedicat el seu servei i el seu temps al nostre poble, i difonent la història i la llengua valencianes a través de Saó, de la qual va ser el seu primer director».

Pedreguer agrairà de forma «eterna a Josep Antoni Comes, no només per aquesta labor, sinó també per la seua inestimable col·laboració i amor a la Vila de Pedreguer». Des del consistori de Pedreguer expressen tot el seu suport i afecte a la seua família. 

Missa a Alaquàs

De fet ha volgut reproduir, en honor seu, les entranyables paraules que ens va pronunciar en el Llibre d'Or de l'Ajuntament de la Vila de Pedreguer, el maig de 2000, quan es va lliurar als germans Comes l'Escut d'Or de la Vila: "En aquest dia emocionant per a nosaltres reafirmem el nostre desig de ser cada volta millors fills del poble. Moltes gràcies per l'alta distinció rebuda a tota la corporació municipal".

La missa funeral serà aquest dijous dia 4 d’agost, a les 12 hores a l’església de l’Olivar d’Alaquàs. Posteriorment es farà un respons a les 17.00 a l'església de Pedreguer i serà traslladat al cementeri.

Noticias relacionadas

la nave de los locos

Más cine, por favor

El delicado momento histórico aconseja la evasión. Que cada uno elija una vía de escape para no deprimirse. El cine brinda esta posibilidad. Cine hecho por mujeres con talento. ¿Y si vemos Cinco lobitos?

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas