GRUPO PLAZA

EN L'ANTIC EDIFICI DE CORREUS

Primeres imatges de la Col·lecció Lladró en València - C. Garsán

| 23/02/2023 | 2 min, 23 seg

VALÈNCIA. El Palau dels Comunicacions obri les portes al públic este dissabte amb l'exposició De la Foscor a la Llum, comissariada pel director del Museu de Belles Arts de València, Pablo González Tornel. La mostra presentarà íntegrament la Col·lecció Lladró després de la seua adquisició per part de la Generalitat Valenciana, 73 peces que, a final d'any, passaran a formar part dels fons de la pinacoteca valenciana, qui integrarà diverses de les peces a les seues sales, un llistat que fa una parada especial en aquelles signades per Joaquim Sorolla, que donarà forma a la nova Sala Sorolla impulsada pel museu.

Les institucions presentaran este divendres la mostra, encara que ja es poden vore algunes de les primeres imatges perquè el President de la Generalitat, Ximo Puig, va acudir a visitar-la juntament amb González Tornel. Tots dos han recorregut l'antic edifici de Correus, “convertit en museu”, expliquen des de Presidència, un espai que des de la seua adquisició per part del govern ha acollit diverses jornades d'àmbit cultura o comunicatiu. És esta transformació en una sort de subseu efímer del Museu de Belles Arts la seua aventura més estable, perquè la mostra romandrà almenys sis mesos.

Però no sols de Sorolla viu la col·lecció. L'immoble acollirà, entre altres, peces d'artistes com Joan de Joanes, Francisco de Zurbarán, Josep de Ribera o Josep Benlliure. Per a la formació de la col·lecció es va comptar amb l'assessorament d'Alfonso Emilio Pérez Sánchez, exdirector del Prat, un conjunt d'obres que es van mostrar en el museu que l'empresa va obrir a Tavernes Blanques i que ara trobaran acomodament en el Museu de Belles Arts.

L'exposició estarà acompanyada d'activitats paral·leles, entre les quals figuren trobades amb especialistes en la pintura de l'autor i el seu impacte en la societat o la presentació del catàleg de la Col·lecció d'art Lladró. Així mateix, es produirà el retrobament virtual amb alguns dels llenços que va pintar Joaquín Sorolla per a Sud-amèrica i es programaran espectacles de música i dansa. L'exposició s'obrirà al públic dissabte que ve i l'horari d'obertura serà de les 10.00 a les 20.00 hores. L'accés serà gratuït i la mostra romandrà oberta fins a l'11 de juny.

Per a saber-ne més

next