GRUPO PLAZA

DE CATEGORIA

Què diu TripAdvisor de València?

23/05/2017 - 

VALÈNCIA. S'ha convertit en una ferramenta bàsica i universal per als visitants i turistes de tot el món, el TripAdvisor és la guia turística de la majoria dels viatgers. Capaç de catapultar o d'afonar un negoci, les opinions i les fotos directes dels usuaris de l'aplicació són l'obsessió de molts hostalers, i els nous "fulls de reclamació" dels clients indignats. Sinceres o interessades, les aportacions personals a TripAdvisor han canviat la nostra manera de fer turisme, i l'antic "ho mire en la guia" o "em pot recomanar algun lloc on sopar pel centre?" s'ha convertit en "a vore què diu TripAdvisor". El més normal és usar-lo quan visites alguna ciutat estrangera, però què diu esta aplicació d'ús mundial de València? Ho descobrim.

De les ciutats parla poc, deixa que en parlen els usuaris, i de València només diu açò:

"Aquí encontrarás una cantidad ingente de naranjos. Sin embargo, el verdadero origen de la variedad de la fruta denominada "naranja de Valencia" es California. Los viajeros interesados en la gastronomía local no pueden dejar de probar la paella. Aunque la ciudad contiene numerosos monumentos, la joya de la corona de la Valencia moderna es la Ciudad de las Artes y las Ciencias, un complejo futurista de museos, cines, teatros y otros espacios."

Taronges, paella i Ciutat de les Arts, la santíssima trinitat, no s'han calfat molt el cap, la veritat. El segon pas és triar coses a fer en la ciutat que visites. En este cas, les millor valorades són per este ordre:

1. Mercat Central
2. Antic llit del riu Túria
3. Jocs d'escapisme
4. Bioparc
5. Oceanogràfic
6. Ciutat de les Arts i les Ciències
7. Visites guiades
8. Església de Sant Nicolau
9. Marqués de Dos Aigües
10. Plaça de la Mare de Déu

D'esta llista crida l'atenció que el Bioparc li guanye la partida dels animals a l'Oceanogràfic; que Sant Nicolau està molt per davant de la Catedral, que la trobem en la posició 16; l'aparició com a moda entre els visitants dels jocs d'escapisme; o que no apareguen el Sant Calze o l'Albufera entre els 20 primers. Però el més estrany de tot és que no aparega l'únic edifici que tenim Patrimoni de la Humanitat entre els 10 primers. La Llotja és una construcció única al món, però està menys valorada que, per exemple, l'Estació del Nord, la qual cosa em fa pensar que no l'expliquem bé o no valorem com cal esta joia del gòtic que va inspirar a Gaudí. De fet, jo mateix reconec que fins que no vaig fer una visita guiada a la Llotja, no vaig poder apreciar tota la seua esplendor, potser és eixe el problema, que si no te l'expliquen no li traus tot el suc. I així com passa amb les taronges, fins que no et menges una bona navelina acabadeta de collir, et semblen totes iguals.

A més de coses a fer, el TripAdvisor s'utilitza fonamentalment per a triar on menjar. El seu controvertit rànquing de restaurants provoca la lluita de molts propietaris per comentaris 5 estreles. Els llocs que tenen la seua clientela fixa no en fan ni cas, però aquells que depenen molt dels turistes tenen en TripAdvisor un aliat o un enemic, depenent de les opinions. Independentment del fet hi haja comentaris interessats tant positius com negatius, el fet que tot el món puga convertir-se en crític gastronòmic i compartir la seua experiència ha provocat un millor tracte al client per part dels establiments, que es cuiden més els detalls i que millore el servici general de l'hostaleria mundial.

Segurament, el millor a l'hora de menjar o sopar fora continue sent preguntar els oriünds, però aquells que preferixen mirar l’aplicació, quan vénen a València, troben que els restaurants millor valorats són:


Momentos #onmyshoes #sharingmoments #dukala

Una publicación compartida de Celia K Marquez Jaquete (@ckateri_mj) el


1. Dukala
2. Nozomi Sushi Bar
3. Llar Roman
4. Ricard Camarena Restaurant
5. Il Vulcano
6. Flor de Valencia
7. La Cantinella
8. Almalibre Açai Bar
9. Casa Navarro
10. Rinconet

L'ordre canvia diàriament, i fa una setmana Il Vulcano estava el 4, va abaixar al 9, i després de “combatre” un parell de crítiques negatives ha pujat de nou al 5. Perquè basten uns  comentaris indignats d'una taula descontenta per a fotre el teu rànquing de manera important. De totes maneres, el que més crida l'atenció és que els dos primers siguen restaurants de cuina "exòtica", i el Dukala amb el seu menjar marroquí, i el Nozomi amb les especialitats japoneses, estiguen al capdavant d'una llista on la mitat dels favorits pels usuaris no són restaurants de cuina valenciana. Als llocs nous els costa molt pujar posicions en el rànquing perquè no acumulen molts comentaris, en este sentit molta gent es fixa més en les estreles i l’absència de comentaris negatius que en la posició que ocupen. Perquè els rànquings són sempre perillosos, però les fotos de les cartes de preus, o les recomanacions sobre què demanar dels usuaris, poden resultar molt útils quan estàs de vacances a un lloc desconegut.


Habitación 27 - La ventana escondida Orientada al mediodía y de 32 m2 de superficie, es una de las estancias que mejor representa el espíritu decorativo contemporáneo del hotel, si bien entre sus paredes, concretamente tras el cabezal de la cama, guarda el secreto de una ventana medieval descubierta durante el proceso de rehabilitación del edificio. • • • Room 27 - The Hidden Window Oriented to the midday sun and measuring some 32m2, this is one of the rooms which most clearly defines the hotel’s spirit of contemporary interior design. However, within its walls, and more specifically behind the headboard of the bed, lies a secret medieval window discovered during the restoration and renovation project. • • • #luxurybrand #luxurylifestyle #hotel #hotelroom #travel #travelgram #traveltheworld #hospitality #hospitalitydesign #5starshotel #valencia #spain #carohotel

Una publicación compartida de SucedeRestaurante & CaroHotel (@sucedeycarohotel) el

També s'utilitza per a triar hotels, però per a este menester hi ha altres ferramentes més importats com Booking o Trivago. Tot i això, si teniu curiositat, els 5 primers de la llista són: l’Hotel Caro, Hotel Las Arenas, Hotel Sorolla Centro, Hostal Venecia i Hotel Melià, amb els Vincci molt a prop. Destaca que un hostal cèntric com el Venecia s'haja clavat entre hotels de 4 i 5 estreles.

I pel que fa a la Cultura, els museus són la gran atracció. Molta gent no visita mai museus de la seua ciutat, en canvi quan està de vacances aprofita per culturitzar-se. En este cas, l'ordre resulta molt curiós i ens fa plantejar-nos les diferències entre el que els habitants d'una ciutat valoren i el que valoren els turistes.

Rànquing de Museus

1. Ciutat de les Arts i les Ciències
2. Museu l'Iber
3. Centre Arqueològic de l'Almoina
4. Museu Faller
5. Museu Nacional de Ceràmica González Martí
6. Fàbrica Lladró
7. Museu de Belles Arts
8. Museu de la plaça de Bous
9. L'Hemisfèric
10. IVAM

En esta llista destaca que els turistes aprecien més museus minoritaris com L'Iber o el Museu Faller, que els que haurien de ser la joia de la corona, Belles Arts o L'IVAM. De fet, fins i tot el museu del Corpus, que apareix en la posició 11, està millor valorat que l'Hemisfèric o l'IVAM, que reben moltes crítiques. Pel que fa a les absències, el MuVIM està al lloc 29, per darrere de museus tan desconeguts com el de l'arròs. El també desconegut Museu d'Història ubicat al parc de Capçalera ocupa la posició 13, dos per davant del de prehistòria, la Beneficència. I el Museu Històric Militar, del qual molts no haureu mai sentit parlar, s'ubica el que fa 18 per davant del Centre Cultural Bancaixa, que està el que fa 20.

Però més enllà del que mostra i en quin ordre, el que no mostra és el que realment hauria de preocupar-nos. Perquè TripAdvisor en cap moment t'aconsella sobre certes coses que sí que paga la pena fer a València. I segur que els turistes disfrutarien molt més de la nostra ciutat si els parlaren de:

-La nostra cultura de l'esmorzar, i de com ens fem un entrepà, cacaus, tramussos, cervesa i café per 5 euros a mitjan matí.

-El fet de fer-se una paella com cal a Pinedo o el Palmar, rodejat d'aigua i de natura a un preu molt accessible.

-Que agafen la bicicleta per passejar pel riu, pel parc de Capçalera o per la Malva-rosa.

-Que les parets de la nostra ciutat són moltes vegades un museu a l'aire lliure amb obres d'artistes internacionals i valencians de primer nivell.

-El "tardeo" entre setmana a una terrasseta de l'Albereda o el Mercat de Colom.

-Quines nits, que en són moltes, hi ha castells de focs artificials perquè se celebra alguna festa religiosa, fallera o del barri.

-Que a València tenim el Trinquet de Pelayo, que és el recinte esportiu en ús més antic d'Europa.

-Tampoc els informa que cal beure orxata, i si és possible a Alboraia, millor, tastar el cremaet en un bar de tota la vida o que la beguda favorita de la València més rural és la cassalla.

-I cal buscar molt per trobar el Botànic, les Torres de Quart i de Serrans, el Jardí de les Hespèrides, el Gulliver, el Portal de Valldigna, el Convent del Carme, La Nau i altres joies valencianes que passen normalment desapercebudes per als turistes.

Hi ha qui estima molt el Jardí d'Aiora, altres que recomanaran passejar pel carrer la Pau, qui considera que una visita a València no és completa sense tastar els bunyols, o que Russafa s'ha convertit en un barri que paga la pena visitar. Independentment de quina siga la teua València, el que queda clar és que "València no s'acaba mai", que diu Julio Bustamante, i que si els turistes es fixen només en TripAdvisor, es quedaran amb la València artificial i no en la València que vivim cada dia els valencians.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme