GRUPO PLAZA

A LA NAU

'Roda de guions del documental': una jornada amb els professionals del guió locals i estrangers

19/05/2017 - 

VALÈNCIA. L'Institut Valencià de Cultura, a través de la direcció adjunta d'Audiovisuals i Cinematografia, i Escriptors de l'Audiovisual Valencià (EDAV) han organitzat al Centre Cultural La Nau la primera 'Roda de guions del documental', que s'emmarca dins de les activitats programades de la primera edició del Festival Internacional de Cinema Documental DocsValència. 

'Roda de guions' ha sigut fins ara una jornada organitzada amb la finalitat de donar a conèixer, entre els productors i els professionals del sector audiovisual, els guions de llargmetratges de ficció i documental que han rebut ajuda a l'escriptura de guió en l'última convocatòria de l'Institut Valencià de Cultura. En la seua sisena edició, 'Roda de guions' s'organitza per primera vegada en dues jornades diferenciades: 'Roda de guions del documental' que se celebra ara dins de DocsValència i una segona jornada dedicada al gènere de ficció que tindrà lloc el 20 de setembre en la Filmoteca. 

En la seua primera edició, 'Roda de guions del documental' ofereix la possibilitat a cinc guionistes valencians de presentar i explicar durant deu minuts els seus guions de llargmetratges documentals a un grup de productors i professionals del cinema i la televisió, que posteriorment també poden realitzar preguntes sobre les obres presentades. 

Entre els professionals del cinema convidats per DocsValència que assistiran a aquesta jornada figuren Inti Cordera (Mèxic, productor i codirector del festival DocsMX), Gonzalo Arijón (Uruguai, realitzador), Lucía Gajá (Mèxic, realitzadora), Mercedes Moncada (Espanya / Nicaragua, realitzadora), José Sánchez-Montes (Espanya, realitzador) i Rodolfo Castillo-Morales (Mèxic, coordinador de programació de DocsMX). La presència de professionals llatinoamericans en 'Roda de guions del documental' i la vinculació del Festival Internacional de Cinema Documental DocsValència amb aquesta jornada de promoció dels guionistes valencians s'emmarquen dins del Pla Valencià d'Internacionalització de les Indústries Culturals i Creatives, que forma part del Pla Estratègic Cultural Fes Cultura. 

En la jornada es presenten quatre guions que van rebre ajudes a l'escriptura de guió en la convocatòria d'ajudes de 2016. Alejandro Cuellar i Rafael Giner presenten 'La comunitat dels iguals'; Pablo Esparza presenta 'L'heroi invisible'; Matilde Alcaraz presenta 'Peset, República i Drets Humans'; i Santiago Hernández presenta 'Velluti. Ruta de la Seda Valenciana'. 

Després de les presentacions públiques en La Nau s'han organitzat trobades personals entre els guionistes i els productors Gonzalo Arijón, Emilio Mencheta, Xavier Crespo i David Martínez

Prèviament a la celebració d'aquesta 'Roda de guions del documental', l'Institut Valencià de Cultura havia organitzat un taller de formació impartit per Teresa Cebrián perquè els guionistes aprengueren a exposar en públic els seus projectes de guió davant els productors o davant els qui puguen estar interessats pel seu treball.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme