GRUPO PLAZA

de Diesco

València instal·la al jardí del Túria dos noves escultures

26/04/2023 - 

VALÈNCIA. La Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals ha instal·lat al Jardí del Túria, a l’altura de l’avinguda de França, dos escultures que l’artista valencià José Ángel Dies Caballero, conegut artísticament com a Diesco, ha donat a l’Ajuntament de València. Les dos escultures, anomenades Edge II i Edge III, van ser realitzades l’any 1990 i han estat donades a l’Ajuntament de València. 

La peça Edge II té unes mesures de 200x200x115 centímetres, està tallada en acer, pesa 1.400 quilos i està valorada en 15.000 euros. Per la seua banda, l’escultura Edge III fa 240x200x125 centímetres i pesa 1.700 quilograms, també està tallada en acer i està valorada en 15.000 euros.

Les dos peces, realitzades l’any 1990, han estat donades gratuïtament i amb caràcter definitiu a València pel mateix escultor per tal que s’integren en el patrimoni escultòric i artístic de la ciutat. En l’escrit de donació, adreçat a l’alcalde, Joan Ribó, l’escultor demana que les obres siguen exposades en l’espai públic per tal que puguen ser contemplades per la ciutadania.

En l’escrit, Diesco explica les seues obres com “resoltes amb el concepte artístic del constructivisme” i com una “proposta de socialització compartida entre l’artista i l’espectador ciutadà”.

José Ángel Dies Caballero va nàixer a València l’any 1936 i va cursar els seus estudis a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Carles. Durant uns anys treballa en el taller de son pare, on experimenta amb tot tipus de materials. La seua obra està present en sales privades i espais públics de ciutats com València, Madrid, Barcelona o Brussel·les.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme