GRUPO PLAZA

amb l'objectiu de prestigiar la qualitat del seu projecte educatiu

Vila-real invertix més d'1,1 milions en la millora i ampliació del col·legi Concepción Arenal

| 10/02/2024 | 3 min, 37 seg

VILA-REAL. Les obres de reforma i ampliació de l'edifici de Primària del CEIP Concepción Arenal ja estan en marxa, amb una inversió de més d’1,1 milions d'euros per a dotar amb noves infraestructures, entre elles un gimnàs, a este centre educatiu, un dels més antics de la ciutat. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat hui els treballs que s'estan realitzant en el recinte educatiu i que estan inclosos en el Pla Edificant. 

Benlloch ha subratllat la importància de dignificar les instal·lacions d'un col·legi que acull a 210 escolars en una única línia i que compta amb un edifici de Primària amb 56 anys d'antiguitat. “Teníem molta il·lusió de començar estes obres per a dotar el centre d'unes condicions concordes a la qualitat del projecte educatiu del CEIP Concepción Arenal que, gràcies al treball dels més de 20 integrants de l'equip docent, té uns reconeixements que volem prestigiar”, ha remarcat l'alcalde.

Són l'únic col·legi de Primària amb acreditació d'Erasmus + , cosa que els permet mobilitzar alumnat i professorat en estades en altres països i recentment també han sigut reconeguts amb el premi extraordinari del Consell Superior d'Esports per un programa de promoció de l'esport i els hàbits de vida saludables entre els xiquets i xiquetes”, ha indicat l'alcalde.

En este sentit, ha agraït la dedicació de l'equip directiu i docent, davall la direcció de Sergi Andreu, amb qui s'ha reunit abans de la visita, al costat de la regidora d'Educació, Anna Vicens, la cap d'estudis, Mari Carmen Flor, i la secretària Carmina Gimeno, amb la finalitat de recaptar les iniciatives i propostes en relació al funcionament i necessitats de l'escola.

El CEIP Concepción Arenal és un dels col·legis de compensació que hi ha a Vila-real i “requerix que des de l'Ajuntament impulsem mesures de discriminació positiva que permeten que el projecte d'este col·legi treballe més cap a la integració i que no acabe sent només el col·legi d'unes nacionalitats concretes en una ciutat com la nova Vila-real del segle XXI que ha de ser solidària, inclusiva, d'oportunitats, sostenible i innovadora”, ha asseverat el primer edil.

Millora i ampliació

El projecte de millora i ampliació del CEIP Concepción Arenal, adjudicat a l'empresa Crisol Obres i Servicis (COS), està en marxa des de novembre, amb un termini d'execució de 18 mesos. Les principals actuacions que contempla l'obra són la construcció d'un nou gimnàs, i per a això s'ha procedit a l'enderrocament de la casa del conserge, la renovació de banys així com de les instal·lacions d'electricitat, sanejament i lampisteria. També es repararà el fossat de l'ascensor i s'executaran millores al pati del centre, amb la col·locació d'una xarxa antipilotes, la creació d'un hort escolar o la renovació de mobiliari com a font, bancs, i altres elements.

L'alcalde ha agraït a l'empresa el treball de coordinació, al costat dels tècnics d’Ingestec i del departament de Territori de l'Ajuntament que dirigix l'edil Emilio M. Obiol, per a compatibilitzar les obres amb l'activitat escolar del centre. Així mateix, ha agraït la “paciència i l'esforç” de tot l'equip docent durant aquests mesos d'obres. 

A conseqüència d'estos treballs, part del pati ha quedat inutilitzat pel que l'alcalde s'ha compromés a treballar per a poder delimitar una zona de la plaça Sant Ferran per a que es puga utilitzar com a espai d'esplai. “És una molt bona notícia que en aquest moment en què hi ha preocupació per les obres del Pla Edificant, que el nou govern de la Generalitat està posant en crisi, a Vila-real les dues que teníem molt avançades, els col·legis Concepción Arenal i Pascual Nácher, estan ja en marxa”, ha conclòs l'alcalde.

Per part seua, el director del centre, Sergi Andreu, ha mostrat la seua satisfacció per l'inici de les obres i ha assegurat que “esperem que el resultat siga el que ens correspon, ja que érem una de les poques escoles sense gimnàs i amb un edifici de més de 50 anys que, encara que s'ha anat millorant, encara presenta mancances”.

next