GRUPO PLAZA

Inmaculada Rodríguez-Piñero, Javier Esparcia i Juan Viesca dialoguen aquest dissabte

Vilafranca reflexiona sobre el present i futur dels Ports amb representants de la Comunitat a Europa

19/10/2023 - 

CASTELLÓ. Vilafranca celebra aquest dissabte, 21 d'octubre, la sessió La ruralitat a la Unió Europea, un fòrum internacional únic a la comarca dels Ports en el qual participarà Inmaculada Rodríguez-Piñero, eurodiputada del Grup Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates en el Parlament Europeu; Javier Esparcia, doctor en Geografia i en Sociologia i catedràtic en el departament de Geografia de la Universitat de València; i Juan Viesca, director de fons europeus en la Fundació Finnova i expert avaluador de projectes europeus a la Comissió Europea. Moderarà la conferència la periodista vilafranquina Violeta Tena.

Aquesta sessió té com a objectiu crear un espai d'intercanvi d'idees, en el qual, des d'una perspectiva interdisciplinària, es fomente la reflexió i el debat acadèmic, tècnic, polític i social de la situació actual del municipi i el seu entorn, visibilitzant i internacionalitzant els reptes presents i futurs als quals s'enfronta Vilafranca i la comarca dels Ports.

Des dels Punts GVA Next de l'Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat dels Ports animen als veïns i veïnes del municipi, de la comarca de Els Ports, Maestrat, Maestrazgo i Gúdar-Javalambre (aquestes dos a Terol) a participar en aquesta sessió, en la qual no sols tindran l'oportunitat d'escoltar les reflexions d'experts en economia, sociologia i fons europeus, sinó que a més podran compartir la seua experiència personal i l'opinió sobre el moment en el qual es troba Vilafranca i la comarca dels Ports.

La conferència començarà a les 18.30 hores a la Casa de la Cultura de Vilafranca. Després de la sessió està previst un refrigeri i vi d'honor, on les persones assistents podran continuar conversant amb els ponents. Aquesta sessió està subvencionada pel programa per a la realització d'activitats de formació i difusió en matèria de la Unió Europea de la Presidència de la Generalitat Valenciana i està finançada amb Fons Europeus. 

Cicle de conferències de la UE

La sessió del pròxim dissabte 21 d'octubre forma part del cicle de conferències Europa, ací i ara, organitzades pels Punts GVA Next de l'Ajuntament de Vilafranca i de la Mancomunitat Comarcal dels Ports.

El cicle comença aques dijous en l'IES Vilafranca amb Euroescola, una xerrada teorico-pràctica dirigida als estudiants sobre la Unió Europea, la seua història, valors, institucions, programes i llengües.

Les jornades conclouran dissabte 28 d’octubre amb la sessió La UE des dels pobles, en la qual veïns i veïnes de Vilafranca compartiran la seua experiència en institucions, programes i polítiques europees. Aquesta sessió se celebrarà a partir de les 17.30 hores a la Casa Social de Vilafranca.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas