nomenaments

Vox completa la Conselleria de Cultura amb Paula Añó com a secretària autonòmica i Sergio Arlandis i Pilar Tébar com a directors generals

5/08/2023 - 

VALÈNCIA. L'arquitectura interna de la vicepresidència primera de la Generalitat Valenciana i Conselleria de Cultura i Esport pren forma. L'àrea, liderada pel torero Vicente Barrera (Vox), era una de les que més s'estava fent de pregar a l'hora de completar el seu organigrama, un organigrama que hui es completa amb els nomenaments de Paula Añó com a Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport; Sergio Arlandis, que ocuparà el càrrec de Director General de Cultura, i Pilar Tébar, qui serà Directora General de Patrimoni Cultural. Així es va anunciar ahir després del ple del Consell, en el qual s'ha adonat d'una nova bateria de nomenaments entre els quals s'inclouen els principals noms de l'àrea de Cultura.

És, potser, el fitxatge de Paula Añó el que es perfila com a més polític. La nova Secretària Autonòmica va formar part de les llistes del Partit Popular per Barcelona, un perfil que es va fer especialment mediàtic per una intervenció El programa d'Ana Rosa contra l'independentisme, del qual va parlar com a "ideologia perversa". Nascuda a València, Añó és llicenciada en Dret per la Universitat de València i ha cursat diferents màsters, d'Estudis Oficials i de la UE per la UV o Master Executive en International Business per la Universitat Pompeu Fabra.

És copropietària d'una xicoteta empresa de nàutica amb el seu marit a Barcelona i és cofundadora del CLAC (Centro Libre, Arte y Cultura). A més, ha col·laborat amb l'AEB (Asamblea por una Escuela Bilingüe) i és sòcia de l'associació 'S'ha Acabat-Joves per la defensa de la Constitució'. Añó ha treballat també en l'àmbit de les relacions institucionals a l'Ajuntament de Barcelona i breument en la Generalitat Valenciana, en l'etapa de Francisco Camps com President, així com en esdeveniments esportius com la America's Cup de València. La seua última posició va ser la de consellera del Districte de l'Eixample de Barcelona amb Valents i com a assessora de tema culturals.

Arlandis i Tébar, directors generals 

Serà, per altra banda, Sergio Arlandis qui ocupe el càrrec de Director general de Cultura. Arlandis és professor de didàctica de la literatura a la Universitat de València i ho ha sigut també en la University of Pennsylvania o la University of Virginia, així com professor convidat en la Universitat de Granada i la de Torí. Arlandis és responsable de La Nau Menuda/Jove de la Universitat de València, on també és Cap de Iniciatives, així com poeta i crític literari. En 2015 va ser considerat, per la crítica nacional i internacional, un dels quaranta poetes, en llengua hispana, més rellevants entre els nascuts a partir de 1970, té sis llibres de poesia publicats, va ser premi Ciutat de València-Vicente Gaos en 2008, i ha sigut finalista, dos voltes, del Premi Nacional de la Crítica, a més de rebre nombrosos reconeixements d'institucions públiques. És membre de la Real Academia de la Lengua Española en América del Norte i col·laborador de la Real Acadèmia de la Cultura Valenciana.

Llicenciada en Història de l'Art per la Universitat Autònoma de Madrid, Pilar Tébar va començar a treballar en 1989 en la Direcció General de Belles arts i Patrimoni Cultural de la Conselleria de Cultura de Madrid. Després va desenvolupar la seua carrera ja a Alacant, sent tècnic de Conservació i Documentació al Castell de Santa Bàrbara. Ha format part de l'equip directiu de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert com a subdirectora dels departaments d'Art i Comunicació visual Eusebio Sempere i de revistes, centre del qual recentment va ocupar el lloc de direcció. Professora col·laboradora de la Universitat Permanent de la UA (UPUA), desenvolupa també labors professionals de comissària d'exposicions i crítica d'art. Forma part de la directiva de l'Associació Valenciana de Crítics d’Art (AVCA) com a vicepresidenta a Alacant des de 2012.

Noticias relacionadas