GRUPO PLAZA

EMPRESAS DESDE EL INTERIOR | SAT NAM JI ESTÀ UBICADA EN UN PARATGE NATURAL

Cabanes promou el ioga com a font de salut i benestar enfront de l'estrés i les rutines diàries

18/02/2024 - 

CASTELLÓ. En un món on la intel·ligència artificial s'obri camí ben de pressa i la tecnologia té presonera la societat a cop de nous conceptes com metavers, realitat augmentada o nanotecnologia, potser és necessari fer algun reset. Un lloc on desconnectar, recapitular i lliurar-se d'aquest estrés continu és Sat Nam Ji (es podria traduir com vertadera identitat de l'ànima), un nou espai que ha obert a Cabanes Rosana del Olmo, professora de ioga i experta en sonoterapia.

La iniciativa s'ubica en un entorn natural on les persones podran fusionar-se amb la naturalesa i escapar de la seua rutina diària. "Es veu l'eixida del sol per la mar, la posta per la zona del Penyagolosa, les Illes Columbretes, el Bartolo, les Agulles de Santa Àgueda... és un lloc idíl·lic per a practicar aquestes tècniques mil·lenàries, ha sigut un repte emprendre en una zona rural, però aquesta és la meua vocació i estic molt contenta", indica Rosana.

Lloc d'encontre de totes les edats

La monitora està formant-se des de 2015 en ioga i sonoterapia i ara ha volgut fer un pas endavant. De moment, una gran part dels clients i clientes de Rosana són de Cabanes, però les portes del nou espai estan obertes a totes les persones que vulguen i espera que Sat Nam Ji, "siga un lloc d'encontre". No hi ha límits d'edat per a practicar ioga, explica l'experta, que comenta que entre els seus usuaris hi ha persones de 12 a 65 anys i que "el més important és que sàpiguen escoltar el seu cos i que coneguen les seues limitacions, no és necessari poder pràcticar totes les postures, sinó que el cos i la ment arriben a eixa serenitat física i mental".

La demanda d'aquest tipus d'activitat ha anat creixent en les darreres dècades, ja que les persones "necessiten connectar-se en el que realment volen, perquè la voràgine de la societat no els permet prendre decisions ni conéixer, realment, el que es fa il·lusió de veritat", assenyala Rosana, i això "els ho permeten tècniques com el ioga o la sonoterapia, ja que l'estrés i la vida diària, moltes vegades ens impedeixen saber el que volem i, inclús, davant d'algun que altre imprevist no sabem com afrontar-ho".

En aquest sentit, la monitora considera necessari que les persones donen descans a les rutines diàries i saber desconnectar, i una part que li agrada molt del seu treball és que "ajuda molta gent a poder relaxar-se, a conèixer-se millor, a recuperar-se i a trobar-se amb el seu cos i la seua ment, eixe moment és per a tu", assegura. Sobre les tècniques que imparteix, el ioga i la sonoterapia, considera que "cadascú ha de buscar la més convenient per al seu moment vital, la persona ja sap el que li fa falta".

El gong, fonamental

Dins del ioga, les variants que ensenya Rosana són el hatha i el kundalini. El primer és un estil de ioga clàssic que ajuda a mantindre forta la musculatura i que també integra exercicis respiratoris, de meditació i relaxació. El kundalini està més dirigit a la meditació i pot estar combinat amb el so de la percussió d'un instrument ancestral anomenat gong. Aquesta és una de les formes amb les quals la monitora de Cabanes aplica els seus coneixements de sonoterapia.

Una de les tècniques sonores que s'utilitza a Sat Nam Ji és el bany de gong, i que gràcies a les vibracions que emet l'instrument, et porta a un estat de relaxació profunda i que resulta ser una teràpia encertada per a l'estrés, la depressió o la fúria, entre d'altres. L'altra és la puja de gongs, una cerimònia de meditació nocturna en la qual el gong sona durant 8 hores i que produeix una sensació de pau i benestar.

El nou espai obert a Cabanes té un espai interior i una gran terrassa exterior i la idea és, segons Rosana, que els professionals interessats puguen llogar les seues instal·lacions per a impartir els seus tallers i formacions i com a centre de retir de dia.

La iniciativa serà també una forma de projectar cap a fora Cabanes com a un dels eixos de les tècniques ancestrals de relaxació i meditació com el ioga, "que en la seua finalitat busca que el practicant puga asseure's a meditar, i per això a vegades necessitem moure el cos perquè puguem sostindre'ns, altres vegades busquem obtindre un prana ben potent, altres un cant, unes altres una connexió a través del so amb instruments del món... i així infinitat de tècniques perquè trobes la teua pau i el teu silenci", conclou Rosana.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas