GRUPO PLAZA

HOMENATGE al pintor

Dídac Ballester signarà la identitat de l'Any Sorolla - C. Garsán

| 21/02/2023 | 2 min, 14 seg

VALÈNCIA. Fa ja, almenys, un parell de mesos que ha tirat a caminar l'Any Sorolla, però els treballs per a donar-li forma continuen en marxa. La Direcció General de Promoció Institucional de Presidència de la Generalitat ha encarregat al dissenyador Dídac Ballester —qui recentment ha signat la nova imatge de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alacant— la creació de la identitat gràfica per a l'Any Sorolla. Serà, en este cas, la proposta autonòmica, perquè fa algunes setmanes el Ministeri de Cultura va constituir la Comissió Nacional entorn de l'efemèride, que suma institucions valencianes com l'Ajuntament o la mateixa Generalitat, i, amb ella, la imatge del centenari que s'usarà en l'àmbit estatal.

En el cas de l'autonòmica, Presidència va formalitzar la setmana passada el contracte al dissenyador per 16.940 euros (IVA inclòs) per a la creació de la imatge, l'ús de la qual ja es contempla en el text mitjançant el qual es va declarar 2023 com l'Any Sorolla i amb el qual es posava sobre la taula la Comissió Commemorativa d'àmbit autonòmic, un organisme creat oficialment el passat 20 de gener però que encara té pendent la seua constitució i la designació dels comissaris. El text, en este sentit, apunta que tant la Generalitat com les entitats integrants del seu sector públic instrumental utilitzaran la nova marca en la papereria bàsica, comunicacions, suports publicitaris i altres elements identificatius.

Logo nacional del Año Sorolla.

Encara que és en estes setmanes quan s'estan constituint les comissions, la veritat és que el programa de l'Any Sorolla porta setmanes en marxa. Va ser el Museu de Belles Arts d'Alacant el que va donar el tir d'eixida amb l'exposició Sorolla i la pintura valenciana del seu temps: diàlegs i contrastos. Esta mostra va ser ideada en col·laboració amb el Museu de Belles Arts de València, que en desembre va presentar un programa anual dedicat quasi íntegrament al pintor i que culminarà amb la reobertura de la Sala Sorolla. En els pròxims dies, a més, obrirà les seues portes una exposició que mostrarà al públic la Col·lecció Lladró, recentment adquirida per la Generalitat, que suma nombroses obres de Sorolla, entre elles Jo soc el pa de la vida.

Quizá te interese

next