GRUPO PLAZA

dos clàssics a la filmoteca

Fellini y Allen conversen en el seu cinema sobre la crisi creativa

24/04/2019 - 

VALÈNCIA. La Filmoteca projecta el dijous 25 d'abril, a les 19.00 hores, Fellini ocho y medio (1963) de Federico Fellini, dins del cicle Bàsics Filmoteca: diàlegs i filiacions (II).

Considerada com una de les grans pel·lícules de la història i una de les reflexions més precises sobre l'ofici de cineasta, Fellini ocho y medio té com a protagonista un cèlebre director i guionista (Marcelo Mastroianni), immers en una profunda crisi creativa però també existencial, que afecta les seues relacions personals i professionals i de la qual intenta fugir refugiant-se en els seus somnis i els seus records.

La sessió serà presentada al públic pel crític Daniel Gascó, que analitzarà el diàleg que s'estableix entre 'Fellini ocho y medio' i Recuerdos (Stardust Memories, 1980) de Woody Allen, una de les obres més incompreses del cineasta nord-americà, que també tracta sobre la crisi creativa i personal d'un cèlebre director de cinema.

'Stardust Memories'
Gascó ha assenyalat que "comparar les dues pel·lícules significa parlar d'èxit i fracàs. Per què aquests films sobre la falta d'inspiració es van rebre, en el cas de Fellini, com l'exercici brillant d'un mag i, en el cas d'Allen, com la confessió depriment d'un còmic en hores baixes?".

"El públic i la crítica van creure que a Woody Allen li passava el mateix que al seu personatge, quan aquesta magnífica pel·lícula seria l'avantsala d'una etapa excepcional en la seua trajectòria: la dècada dels huitanta", ha destacat Gascó.

Fellini ocho y medio podrà tornar a veure's el divendres 26 d'abril a les 18.00 hores. Recuerdos es projecta divendres 26 d'abril, a les 20.30 hores, i el diumenge 28, a les 18.00 hores.

Bàsics Filmoteca: diàlegs i filiacions (II) planteja una mirada a la història del cinema per mitjà del diàleg entre clàssics amb relacions de parentiu i afinitats, que pertanyen a diferents períodes històrics i diferents geografies cinematogràfiques.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme