GRUPO PLAZA

divendres 5 d’agost, a les 22.30 hores

La Filmoteca d’Estiu inaugura temporada amb ‘Espíritu sagrado’, de l'il·licità Chema García Ibarra

A més dels dos premis Berlanga, ‘Espíritu sagrado’ va obtindre una menció especial en el Festival de Locarno; el premi especial del jurat en el Festival Mar de Plata; el Fotogramas de Plata, amb el qual es reconeix la millor pel·lícula espanyola segons la crítica, i el Premi Feroz ‘Arrebato de Ficción’, que lliura l’Associació d’Informadors Cinematogràfics d’Espanya

4/08/2022 - 

VALÈNCIA. La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, per mitjà de la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura, inaugura una nova edició de la Filmoteca d’Estiu, el divendres 5 d’agost, a les 22.30 hores, amb la projecció d’‘Espíritu sagrado’ (2021), escrita i dirigida pel cineasta il·licità Chema García Ibarra. Amb una duració de 97 minuts, la pel·lícula es podrà tornar a veure el dissabte 6 i el diumenge 7 d’agost en el mateix horari.

El director general de l’IVC, Abel Guarinos, ha assenyalat que “hem volgut inaugurar aquesta nova edició de la Filmoteca d’Estiu amb una de les millors pel·lícules valencianes dels últims anys. ‘Espíritu sagrado’ no només va obtindre els premis a la millor pel·lícula i al millor guió en la passada edició dels Premis Berlanga de l’Audiovisual Valencià, sinó que també ha sigut reconeguda de manera unànime per la crítica com una de les grans revelacions de 2021 des del moment en què va ser estrenada i premiada en el Festival de Locarno fins al premi recent que ha rebut a la millor pel·lícula espanyola Fotogramas de Plata, atorgat per la crítica”. Rodada al barri de Carrús d’Elx i protagonitzada per un grup d’actors aficionats de la ciutat, encapçalats per Nacho Fernández, Llum Arques, Joanna Valverde i Rocío Ibáñez, el debut en el llargmetratge de l’il·licità Chema García Ibarra és una història de ciència-ficció adornada amb elements de sàtira costumista, una estètica ‘kitsch’ molt mediterrània i un humor negre tan sinistre com surrealista.

José Manuel i la resta de membres de l’associació ufològica Ovni-Levante es reuneixen setmanalment per a intercanviar informació sobre missatges extraterrestres i abduccions. Julio, el seu líder, mor inesperadament i deixa José Manuel com l’únic coneixedor del secret còsmic que pot alterar l’esdevenidor humà. Mentrestant, a Espanya es busca una xiqueta que va desaparéixer fa setmanes. Produïda per l’alacantina Jaibo Films en coproducció amb Apellániz & De Sosa, La Fábrica Nocturna i Teferruat, ‘Espíritu sagrado’ va comptar amb les ajudes a la producció de l’Institut Valencià de Cultura i el suport d’À Punt.

Horaris i venda d’entrades

Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros, i 25 euros per a l’abonament de deu sessions. La programació per dies i la venda d’entrades anticipades en línia estan disponibles en la web de l’IVC. La Filmoteca de València manté l’oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les seues projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any a la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible. La celebració de la Filmoteca d’Estiu, que organitza tots els anys l’IVC, és possible també gràcies a l’Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, i al patrocini de Cerveza Turia.

Com en edicions anteriors, totes les sessions de la Filmoteca d’Estiu s’obrin amb la projecció d’una mostra de la col·lecció de pel·lícules domèstiques en passos estrets (8 mm, súper-8 mm i 9,5 mm), recuperades per la Filmoteca i realitzades i conservades en el seu arxiu fílmic. Es tracta de clips realitzats a partir de fragments de pel·lícules familiars de temàtica estiuenca, pàgines d’un àlbum de família que recorre diverses dècades. Aquestes projeccions serveixen per a recordar la missió essencial de l’Arxiu de la Filmoteca: la salvaguarda del patrimoni audiovisual valencià i de la memòria col·lectiva.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme