Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

teatre

La Mutant s'apropa a les vides esborrades del refugiats amb 'Elegia' i 'Salt'

12/04/2019 - 

VALÈNCIA. Amb motiu de la celebració la pròxima setmana del III Congrés de l´Associació Internacional de Teatre del Segle XXI -que aglutinarà diferents ponències a càrrec d´especialistes en la Facultat de Filologia de la Universitat de València- La Mutant programarà dos espectacles els dies 15 i 16 d'abril on estaran molt presents les migracions i la seua representació escènica, qüestió al voltant de la qual versarà el congrés d'aquest any.

La primera d´aquestes peces serà Elegía (dilluns 15 a les 19 hores), un muntatge de teatre físic dirigit per Aurelio Delgado i interpretat per Luis Meliá, que segueix els passos d´un exiliat que fuig d´un territori en guerra i que busca reconstruir la seua vida i la seua identitat en un nou lloc. Un punt de partida que, en paraules del mateix Delgado, pretén per damunt de tot remoure la consciència de l´espectador: “Volem situar-lo com a observador de les circumstàncies que narra el viatge, allunyant-lo de la identificació sentimental, propiciant la reflexió més que la catarsi. En definitiva, situar-lo en el costat de la frontera en què pròpiament ens trobem i a la qual l´exiliat s´acosta com a refugiat".

Per altra banda, Salt (dimarts 16, 19 hores) centra la seua mirada en l´univers de la dona refugiada, cosificada, privada dels seus somnis i enfrontada a una societat mercantil on el cos és només un objecte més que vendre. Una proposta que es mou entre la dansa, el teatre, la performance i el circ, i que, segons la companyia Fil d'Arena-Dansa Teatre, “aposta per agitar la passivitat de la nostra societat occidental i exposa un context marcat per les dures condicions que viuen les emigrants quan decideixen deixar sa casa per buscar un futur millor”.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email