X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

del 30 d'octubre al 3 de novembre

La Plaça del Llibre inunda València de literatura amb més de 60 activitats i 52 editorials participants

Els visitants podran gaudir de les més de 60 activitats programades: taules redones, presentacions de títols, trobades amb alguns dels 67 autors participants, espectacles infantils... 

23/10/2019 - 

VALÈNCIA. Al llarg dels darrers anys, la Plaça del Llibre s’ha consolidat com el gran aparador tardorenc de la literatura escrita en valencià. Un punt d’encontre per als amants de la lectura que celebrarà la 7a edició a la plaça de l’Ajuntament  del 30 d’octubre al 3 de novembre. En aquesta ocasió, les editorials seran les principals protagonistes, amb més de 50 empreses participants. 

Segons Jesús Figuerola, la celebració de la 7a Plaça del Llibre suposa “una alegria i una festa” per tres motius: “la normalitat que hem assolit com a activitat que potencia la literatura en valencià; la consolidació d’un projecte de vertebració del territori, i la demostració de la vitalitat de l’edició en la nostra llengua, amb més de 10.000 títols publicats a l’any”.  

“Amb la Plaça, tenim un aparador enorme per a mostrar la força de la nostra producció editorial, que és molt variada i abasta tot tipus de matèries”, ha apuntat Àfrica Ramírez. Així, ha ressaltat que el projecte compta aquest any amb 52 editorials participants: valencianes, però també catalanes, balears i, fins i tot, basques i galegues.

Presentacions, xerrades, recitals…

Dins de la programació de la Plaça del Llibre de València, que compta amb vora 60 expositors, destaquen taules redones temàtiques, com El valencianisme polític, Memòria històrica a la literatura valenciana o Llibres per a educar en igualtat. També serà l’espai per a donar a conèixer les novetats editorials de la temporada. Així, Balandra presentarà Les petjades del temps, les memòries de l’editora Rosa Serrano, amb una conversa amb la seua autora, qui acaba de rebre l’Alta Distinció de la Generalitat. Altres títols presentats seran Ventalls de paper (Bullent), La pilota grossa (Edicions 96) o Vides de vidre (Onada). 

Igualment, durant el divendres 1 de novembre, dia dedicat a la poesia, la Institució Alfons el Magnànim presentarà Poesia completa, de Marc Granell, i Primera Soledad, de Vicent Andrés Estellés. El mateix dia, l’APPEC Editors de Revistes i Digitals i la revista Esguard realitzaran una entrevista pública a Ferran Torrent on parlarà, entre d’altres, de la seua nova novel·la Poder contar-ho (Columna Edicions). Com ha explicat Vicent Font, la Plaça també retrà homenatge a Carme Miquel, la docent, acadèmica i activista pel valencià que ens va deixar el proppassat mes de juny, amb un acte on es presentaran dos llibres editats per Escola Valenciana i que compten amb la seua participació: 10 de dones, que Miquel va prologar, i 10 de 2, que inclou un relat seu.

La Plaça vol ser un espai de referència per als professionals del món del llibre. En aquest context, el 31 d’octubre, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) organitza Connectem: professionals de la informació a la Plaça del llibre, una jornada de xerrades entre bibliotecaris i bibliotecàries de diferents tipologies de biblioteques per a acostar visions diferents i trobar punts en comú. El 2 de novembre l’Associació d'Escriptors en Llengua Catalana organitza una sessió de micro obert on es llegiran textos dels socis. Només un dia després, el 3 de novembre, tindrà lloc el recital poètic Marc Granell a l'illa secreta, a càrrec de l’actor Francesc Anyó i el cantant Andreu Valor.

Respecte a la programació infantil, inclourà presentacions de títols com Empar, la becadeta i el 'patiarcat' (Bromera),  El cel és blau (Tàndem) o Contem històries de dones d'ací II (Vincle), amb 21 biografies de dones valencianes. A més, entre les activitats adreçades als més menuts, destaquen les actuacions musicals com la de Dani Miquel i Els ma-me-mi-mo-músics, que ompliran de cançons el cor de València el 2 de novembre.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email