GRUPO PLAZA

centenari del naixement del poeta

Les Corts voten si instar la Generalitat a declarar 2024 'Any Vicent Andrés Estellés'

| 06/02/2024 | 1 min, 51 seg

VALÈNCIA. Compromís ha presentat una Proposta No de Llei d’urgència que insta al Consell de Carlos Mazón a declarar 2024 “Any Vicent Andrés Estellés”, per a commemorar el centenari del naixement d’un dels nostres poetes més universals. La proposta es votarà al Ple de les Corts este dijous 8 de febrer.

En este sentit, la portaveu de Cultura de Compromís a les Corts, Verònica Ruiz, ha explicat que “més de 40 poblacions d’arreu de les nostres comarques i diverses institucions s’han sumat a la celebració i seria ridícul que la Generalitat no ho fera i hi destinara recursos per a celebrar esta efemèride. Caminem decididament de la mà del teixit social i cultural que reclama a la institució autonòmica este reconeixement per a difondre l’obra d’un dels nostre poetes més rellevants internacionalment”.


La diputada de Compromís ha convidat a assistir al Ple a representants de diverses organitzacions cíviques i culturals per tal que presencien en directe el sentit del vot de cada grup parlamentari a Les Corts. “Esperem que PP i Vox estiguen a l’altura de les circumstàncies”, ha valorat Ruiz.

La PNL fa referència a que recordar i commemorar els nostres il·lustres escriptors no és sols un acte de justícia històrica i cultural, sinó també una manera efectiva de dinamitzar les industries culturals, fomentar la lectura i la literatura en valencià.

Compromís ha elevat la declaració de la commemoració instant també a la Generalitat a impulsar una agenda d’activitats dirigides a reivindicar i promocionar la figura d’Estellés; crear i facilitar als municipis valencians recursos didàctics i educatius per al coneixement de la seua obra en centres educatius i biblioteques públiques; i donar suport a les activitats organitzades per les entitats que treballen per difondre el llegat d’Estellés.

next