el festival retrà homenatge al cine de l’absurd

Cortocomenius es trasllada de seus per a celebrar la seua 14º edició

8/10/2020 - 

VALÈNCIA. El festival Cortocomenius continua oferint a alumnes i professional un espai on mostrar el seu treball, i reparteix 1800 euros en premis per als joves autors i autores de la secció oficial.

“En els temps que estem vivint, el sector cultural ha de continuar donant suport i contribuir a la professionalització del món del curtmetratge” declara el director del festival, Pau Romero reflexionant sobre aquest 2020 i la situació del l’audiovisual valencià “Tot i les diferents crisis que ha patit el sector, el talent a la Comunitat Valenciana no para de créixer” El festival continua amb el valor amb els que es va crear, apropar futur i present del sector audiovisual valencià, i oferir i consumir obres de proximitat.

Com a les darreres edicions, el festival es vertebra arrel de dos seccions. Secció Oficial, on els participants son menors de 30 anys, i que ofereix la possibilitat de guanyar un primer i segon premi amb dotació econòmica, a més del atorgat pel públic. En ella trobem noms ja coneguts en l’àmbit del curtmetratge valencià com Iván Fernández de Córdoba, Agustín Solsona, Luís Ortí o Pepe Sapena, algun d’ells antic alumne de Comenius Centre Educatiu.

I la secció no oficial, que pretén ser una mostra dels millors curtmetratges valencians actuals, amb realitzadors com Mónica Zamora, Chema García Ibarra, Adán Aliaga o Iñaki Sánchez Arrieta. Una de les dates que s’espera amb il·lusió es el taller que impartirà la guanyadora a millor direcció i millor pel·lícula per La innocència a la II Edició dels premis a l’Audiovisual Valencià Lucía Alemany del 19 al 21 d’Octubre on ens explicarà tot el procés des del seu primer curt fins a l’estrena de La Innocència. Lucía va participar a la X Edició del festival amb 14 anys i un dia.

En aquesta edició Cortocomenius retrà homenatge al cine de l’absurd, enfocat en la figura de José Luis Cuerda, realitzant una xerrada impartida per Clara Gorria com activitat inaugural del festival. A les projeccions habituals de la secció no oficial, que enguany canvien de seu, estrenem la Sala Sylenzio i la Sala Octubre, i Oficial als cines Babel, s’afegeix la plaça Major de Gaibiel, on projectarem els projectes seleccionats i els guanyadors de l’edició anterior, mantenint la tradició de portar la cultura a pobles xicotets de la Comunitat Valenciana.

La clausura d’aquest festival serà diferent per les circumstàncies derivades de la pandèmia, la gala serà online, només oberta a la gent directament implicada en la mateixa, però s’oferirà de manera oberta per a tot el públic a les nostres xarxes i web del certamen. D’aquesta manera, Cortocomenius s’adapta a aquesta època de canvis però reafirma el seus compromisos amb les joves promeses i l’audiovisual valenciá.