formada per Sandra Sasera, Pau Gregori i Guadalupe Sáez.

Lupa Teatre es reinventa i passa a anomenar-se La Familia Política

18/10/2017 - 

VALÈNCIA. La companyia de teatre valenciana Lupa Teatre, formada per la dramaturga Guadalupe Sáez, l'actriu i bailaora Sandra Sasera i l'actor Pau Gregori, canvia de nom. Des de hui mateix passa a dir-se La Familia Política.

Un nom gens casual perquè, com indica el mateix Pau Gregori, "això és el que som entre nosaltres, som família de veritat, tenim un vincle més enllà del de ser amics o companys de treball. Fem vida comú i compartim memòria i records. En eixe sentit hi ha molt d'eix eunivers en els treballs que fem. Una necessitat de recuperar memòria, de construir memòria i un parlar de nosaltres des de la pròpia experiència".

Han passat set anys des que va nàixer Lupa Teatre. Va ser en 2010 quan van estrenar L’'inventor dxiquets, a la Plaça de la Verge de València, amb la col·laboració d'Amnistia Internacional. Des d’aleshores, explica Guadalupe Sáez, "hem crescut i evolucionati també hem après.D'alguna manera necessitàvemque tots eixos canvis es reflectiren en la imatge i el nom de la companyia.Quan vam començar com Lupa ho vam fer ambun espectacle familiar i d'alguna manera,potser, el nom ens remetia a això, ara necessitàvemuna altra cosa, sentir-nos identificats i La Família Política ensidentifica”.

 
El canvi de nom no significa una ruptura abrupta amb el passat. "Tot el que hem fet fins ara forma part de qui som i del que fem", apunta Sandra Sasera. Cada treball els ha ensenyat alguna cosa i els ha fet créixer d'alguna manera. "No es tracta d'oblidar els passos fets sinó de treure lliçons i aprenentatges de cada decisió que hem pres".

La il·lustradora Marta Pina s'ha encarregat de la nova imatge de LFamília Política. Per això ha optat per un logo, segons les seves paraules, "aparentment senzill, però complexen el seu fons, on s'amaguen coses com en qualsevol família. Com l'ull de les lletres que ha desaparegut, transformant les lletres en masses opaques. La intenció del logo radica en la construcció, com un gest de complicitat als familiars polítics, que no deixen de ser "annexos" a la família biològica, però que alfinal arriben a ser igual o més importants que la família original.

  

L'alegria està ací dins és la primera producció de la companyia amb el nou nom i s'estrenarà a la Sala Ultramar el pròxim 16 de novembreUna reflexió sobre la felicitat i sobre on s'amaga. Una obra amb text de Guadalupe Sáez, la co-direcció de Pau Gregori i Kika Garcelán, i les interpretacions de Sandra Sasera, Mertxe Aguilar i el mateix Gregori.


Noticias relacionadas