Hoy es 14 de diciembre
GRUPO PLAZA

pressupost exercici 2018

La Diputació preveu destinar 160.000 euros per a la recuperació del Castell de Corbera

27/12/2017 - 

VALÈNCIA. La Diputació de València contempla en el Pressupost aprovat recentment per a l’exercici 2018 destinar una inversió de 160.000 euros per a la restauració del Castell de Corbera. Un bé patrimonial propietat de la Corporació provincial i que es troba en un avançat estat de deteriorament. D’aquesta forma, es continuen donant passes per a la recuperació d’aquesta fortalesa, tal i com es va comprometre el passat mes de juliol la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, durant la visita realitzada a aquesta localitat de la Ribera Baixa per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos provincials. En aquella ocasió, la vicepresidenta va adquirir el compromís de treballar conjuntament amb l’Àrea de Patrimoni per avançar en les tasques de manteniment del Castell de Corbera.
 
"No ens podem permetre que caiga cap pedra més del Castell de Corbera", va expressar de forma taxativa Maria Josep Amigó. "Com a administració que recolza la tasca que realitzen els nostres ajuntaments, els nostres alcaldes i alcaldesses i els nostres regidors i regidores, estem en l’obligació de consolidar el Castell de Corbera i contribuir a la conservació del patrimoni de tots els valencians i les valencianes. I aquest és un dels primers passos per fer efectiu aquest propòsit", ha subratllat la vicepresidenta.
 
A més dels 160.000 euros contemplats al Pressupost de la Diputació de València per a 2018, existeix el compromís, per part de l’equip de govern de la Corporació provincial, de destinar altres 160.000 euros per a la restauració del Castell de Corbera en 2019, el que representarà una inversió bianual per valor de 320.000 euros.
 
Per la seua part, l’alcalde de Corbera, Jordi Xavier Vicedo, s’ha mostrat "esperançat, després de molts anys de treball" amb aquesta línia d’ajudes per a la recuperació del bé patrimonial de la localitat, alhora que ha desitjat que "siguen els primers de molts passos posteriors dirigits a la restauració de la fortalesa". En aquest sentit, Vicedo ha sol·licitat "continuïtat en les actuacions" i ha recordat "la necessitat de desenvolupar un programa planificat d’actuacions amb la seua corresponent inversió", per a que la recuperació del Castell de Corbera "siga efectiva i siga una realitat", ha conclòs.

Cates arqueològiques i actuacions "urgents"

El Castell de Corbera, d’època ibera-romana, va passar l’any 2003 a ser titularitat de l’Àrea de Patrimoni de la Diputació de València. Des d’aleshores, els diferents governs municipals han sol·licitat partides pressupostàries destinades a aconseguir "la consolidació i conservació de la fortalesa" i "evitar el seu ensorrament".
 
El passat mes de setembre, tècnics de l’Àrea de Patrimoni de la Diputació de València, juntament amb un equip d’arqueòlegs i arquitectes, es varen desplaçar fins a la localitat de Corbera per a realitzar els pertinents estudis preliminars i avaluar aquelles intervencions que resulten "més urgents" de cara a escometre un pla director per a la rehabilitació i manteniment del Castell de Corbera. Aquestes primeres valoracions constitueixen un primer pas d’un projecte planificat i més ampli que persegueix la recuperació i consolidació de la fortalesa.
 
Una diagnosi que va tenir continuïtat el mes d’octubre amb la realització d’un total de cinc cates arqueològiques, les quals han permès disposar d’informació exhaustiva sobre l’estat actual en que es troben les restes del castell. D’acord amb el programa d’actuacions traçat pels tècnics de la Diputació de València, a partir d’aquestes dades, i amb tota la informació i documentació recopilada, s’està procedint a l’elaboració d’un informe tècnic. Un document que servirà de base perquè pròximament es puga escometre una actuació d’urgència, per valor de 50.000 euros, circumscrita a l’execució de treballs que permeten reforçar i consolidar l’estructura del Castell que encara es manté en peu perquè aquesta no s’ensorre. Unes actuacions que, en 2018, tindran continuïtat amb la disposició d’altres 160.000 euros habilitats per la Diputació de València.

Noticias relacionadas

Cedides per la Fundación Centro de Estudios Blasco Ibáñez
Cedides per la Fundación Centro de Estudios Blasco Ibáñez
PATRIMONI CULTURAL

Blasco Ibáñez et guia per la València de la I República

Por  - 

La casa museu de Blasco Ibáñez i la Fundació Blasco Ibáñez organitzen rutes per València i Burjassot per recórrer els llocs on l’escriptor, periodista i polític republicà desenvolupà la seua vida i els qual anomenava en les seues cèlebres novel·les. Les rutes inclouen zones tan diverses com la seu de l’antiga Universitat de València fins el Casino Republicà de Burjassot, que es conserva quasi intacte

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas