GRUPO PLAZA

'family duo' per al 'prime time' de la televisió

La família que canta unida, roman unida: així és el primer 'talent show' d'À Punt 

31/07/2018 - 

VALÈNCIA. Des d'avis amb nets, mares amb pares, sogres i gendres o parelles. En el nou -i primer- talent show d'À Punt TV el vincle de sang és el que regeix la participació dels seus participants. Quants han sigut els artistes que als llargs dels anys hi han "heretat" la virtuositat dels seus progenitors, podrien ser tants com concursos d'habilitats que impregnen el nostre televisor. Tant de bo, des d'À Punt asseguren que aquest nou programa s'erigeix com "una finestra molt interessant" per conéixer i visibilitzar el moviment sonor que hi ha a la Comunitat. Anem a esbrinar-ho.

Qui hi ha darrere (i davant) de la proposta

En aquest cas, el concurs ha sigut engegat per les productores Lapònia TV i FremantleMedia, empresa responsable d'altres programes com Got Talent o Factor X. Ambdues es troben darrere d'unes gravacions que veuran la llum "des de setembre i fins a quasi Nadal", sent doncs una de les clares apostes de la cadena per a la graella de la pròxima temporada.

Juntament amb l'equip tècnic, un programa d'aquestes característiques no pot viure sense uns presentadors i jurat que el propulsen. Així, la veu cantant de Family Duo anirà de la mà de Joan Espinosa. Sí, el mític presentador d'informatius a l'era de Canal 9 -des de 1998 fins a 2013- deixa d'un costat el missatge més seriós i formal per encapçalar la que diu ser la seua "revolució professional". Una nova trajectòria que completa amb l'espai Animalades, també de la nova televisió. I juntament amb ell, el backstage anirà acompanyat per la també antiga periodista de RTVV, Sonia Fernández, qui ha treballat en aquest temps en el programa Viva la vida de Telecinco o en Telemadrid. "És tot un repte que confien amb nosaltres per dur un programa d'aquesta categoria. Però a més a més, per a mi és tornar a casa i tornar a estar ahí per als valencians", manifesta Fernández.

A tots d'ells se'ls suma un molt variat equip de jurat que estarà protagonitzat per Carlos Marco, excantant del grup Auryn; la vocalista de Carraixet Mari Giner; Sergio Alcover, etern membre del jurat al talent show de Fama a Bailar; i Sandra Cervera, actriu valenciana a la serie de El secreto de Puente Viejo, qui ha fet a més recentment un cameo a Paquita Salas.

Format del 'talent': sense acadèmia però amb tirada diaria

Aplegat a aquest punt queda més que clar que per participar falta buscar un familiar amb qui participar, o en tot cas una parella. El programa que afirma no fer ús "del llibre de família" per constatar els vincles entre els seus participats, té per segur que tots els qui apleguen són parents. Amb la confiança per davant, el ventall s'obri a més a tot tipus d'edats. En efecte, fins a les últimes gravacions, hi han participat des de xiquets d'uns cinc anys fins a persones grans que apleguen als 90 aniversaris.

Tot i això, el requisit principal -i ineludible- adscriu que en tots els duets hi ha d'haver almenys una persona que cante. L'altre podria des de tocar un instrument, fins a ballar o, en definitiva, dur a terme "qualsevol actuació artística que complemente la veu". Així no és d'estranyar que, coneixent la nostra tradició i arrels, hi haja aparegut més d'una dolçaina durant les actuacions.

Foto: KIKE TABERNER

Amb 13 capítols per davant, el programa s'assembla en alguns aspectes a talents, anteriorment esmentats, com Factor X o La Voz. I és que la seua dinàmica implica realitzar una primera fase -d'uns set programes- on se seleccionarà a 36 duets d'uns 300, per a més avant viure les batalles entre duets i obrir camí a una semi final i final. La diferència dista en aquest cas en el mètode que seguirà el programa per tal de classificar als diferents participants, i és que d'una banda, els aspirants hauran d'aconseguir almenys tres 'si' dels membres de jurats per a després passar a la crida del públic, qui a través d'uns comandaments electrònics manifestarà si està d'acord amb l'elecció. Una volta testats, els artistes hauran d'assolir un 75% de vots positius per a classificar-se i finalment, els 36 amb major puntuació passaran de fase. Pel que fa a Family Duo, el duet vencedor s'emportarà 10.000 euros.

El concurs amb cita al prime time, es completa a més amb una tirada diària que exhibirà l'evolució que viuen els concursants de gala en gala i on es farà una prèvia i resum de les actuacions. Així mateix, Cesar Martí, director de Contingut i Programació d'À Punt, ha esmentat que "en cap cas el contingut serà un refregit de les audicions, sinó contingut inèdit".

Foto: KIKE TABERNER

La música com "ADN" dels valencians

Deu ser quasi impossible trobar alguna televisió- tant pública com privada- que no tinga a la seua escaleta una mena de concurs de talents. No obstant això, no és un salvavides segur al qual les cadenes es poden agafar, aquests no tenen sempre èxit. Tant de bo, Cesar Martí tenia clar que una televisió com À Punt pot competir amb els elements que aquest format proporciona, però a més a la nostra Comunitat se sumaria un factor extra: la tradició i el compromís per la música. "Un programa familiar i tant sentimental com aquest entrava dins de la línia del que vol fer la cadena valenciana, però a més és una forma de canalitzar tot el coneixement que han regalat les societats musicals als pobles, a través del prime time".

Durant la presentació a premsa, tant els membres del jurat com els presentadors no han dubtat a assenyalar aquesta fita que "la música és l'ADN" de la cultura valenciana. "Hi ha pocs vincles com aquest que cohesionen tant amb nosaltres", manifesta Sonia Fernández, qui ha afegit a més que aquest es presenta com "una oportunitat per a donar visibilitat al talent valencià".

Family Duo 
parla i canta en valencià -a més d'en altres llengües- i és que segons han exposat els jurats, no falten les versions d'Obrint Pas o Aspencat, "fins i tot una parella cubana han cantat 'Quan el mal ve d'Almansa' d'Al Tall. I també s'han atrevit amb 'La manta al coll' o fins i tot tenim un rap de la paella que seria com el nostre hit de 'Cómeme el Donut'".

"Quan veus a altres artistes que actuen junts no es pot assemblar al que se sent quan veiem a una família, sols amb la història que hi ha darrere es crea una emoció diferent perquè tots empatitzem... Tots tenim família", esmenta Sergio Alcover. A Family Duo avancen que no faltaran les sorpreses, deixen que s'han emportat fins i tot els mateixos concursants. "A voltes passa que en un duet hi ha algú que  més talent que l'altre, però el que prolifera molt són mares que s'han descobert en aquest programa, és gent que no ha cantat mai i apleguen a un programa i fan una actuació increïble. Hi ha doncs molta mare artista", afegeix el ballarí. El concurs que continua les seues gravacions tracta de buscar d'aquesta manera l'equilibri entre sentiments i tècnica. "La decisió, m'aventuraria a dir que sempre és purament artística, degut que en Valencia hi ha molt d'artista", manifesta Alcover. "Encara que siga un 'family', no deixa de ser un 'talent'"

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas