GRUPO PLAZA

de Sigrid Nunez a un viatge musical pel fib

Quarantena cultural: les recomanacions de Vicent Tormo

26/04/2020 - 

CASTELLÓ. En aquests dies de confinament per la crisi del coronavirus, Culturplaza vol receptar cultura. Aquests dies són el moment perfecte per a veure, llegir, i escoltar més que mai; però, davant la pluja de propostes i plataformes, per on començar? Cada dia, diferents agents culturals de la Comunitat Valenciana es converteixen en els nostres prescriptors de capçalera.

Vicent Tormo (emac.)

- Recomana'ns un llibre per a rellegir…
-Del amor y otros demonios, de Gabriel García Márquez. Un clàssic de Gabo que sempre està bé rellegir i descobrir noves coses dins d’ell.

- …I un altre per a descobrir.
-El amigo, de Sigrid Nunez. És una novel·la, però al seu interior conté molts gèneres diferents i prou registres, una mena de dietari en el qual podem llegir anècdotes literàries i cites a autores i una meditació serena sobre el dol per la pèrdua, l’amor, la soledat, la sexualitat, la societat contemporània (pre covid), les dones, els homes i els gossos…

- Una peli bona que t'agrade…
-Trainspoting. Pel·lícula icònica i relat d’una generació, ara tenim la “generación vacia” i la que vindrà post covid és una cosa que ens trobarem de front en els pròxims mesos i anys.

- …I una peli dolenta que t'agrade tant com la bona.
-Bienvenidos al norte. La vaig veure fa uns anys i la torne a veure perquè em fa riure la gana. Comparable amb les nostres de 8 apellidos vascos i després la versió catalana, però a la francesa, que tenen un humor prou peculiar i que em fa molta gràcia.

- Un disc.
-45 cerebros y un corazón, María Arnal i Marcel Bagés. Em pareix un disc fantàstic i atemporal. El vaig escoltar molt l’any que Maria i Marcel van estar a l'emac. i ara a casa agafe el vinil el fique i dona igual el que estiga fent, ja siga coses de casa, estar a la terrassa fent una cervesa o simplement estar al sofà escoltant-lo.

- Una playlist.
-'Por si hace sol' de Carlotta Cosials. Playlist feta per la cantant de les Hinds aquests dies de confinament, de la qual formen part altres dos també relacionades amb l’oratge. Aquesta “Por si hace sol” l’escolte perquè té cançons prou variades i està bé per a les hores mortes i els vermuts al solet a la terrassa de casa.

-Finalment, proposa un pla cultural que no tinga res a veure amb els anteriors per a fer a casa. Imaginació al poder.
-Estic veient concerts de festivals com el FIB o el Primavera Sound: Desde Blur fins Oasis pasant per The National, Christina Rosenvigne, Soledad Vélez o Moderat.

Tal vegada siga un poc, prou, de “morriña” d’estar envoltat de milers de persones. Eixa sensació que un té dins un quan va a un macrofestival; el contacte, descobrir grups i gent diversa, que ara són amics. Esperem que puga'm tornar més prompte que tard tant a aquests com a concerts en sales i a esdeveniments menuts però que són molt molt grans al mateix temps com podrien ser el Singin’ in the Cave, FeCStival, Bestialc o el propi emac.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas