Hoy es 23 de diciembre
GRUPO PLAZA

en l'auditori de torrent

Ballets russos i un conte de fades al Concert de Nadal de l’Orquestra Filharmònica de la UV

13/12/2019 - 

VALÈNCIA. Un concert per a tots els públics i les seues preferències musicals. Així s’ha plantejat l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València el tradicional Concert de Nadal que ofereix cada any en desembre. Sota la direcció de Beatriz Fernández Aucejo, l’Orquestra actuarà, juntament amb els cors de les escoles La Nau de la UV, L’Eliana i el Camp de Morvedre, i l’actor Eduard Costa, aquest diumenge dia 15, a l’Auditori de Torrent (19 hores).

El Concert de Nadal es divideix en dues parts. Una primera tradicional “per a gaudir de la música pura i historicista”, diu Beatriz Fernández, que inclou quatre peces protagonitzades per compositors russos del segle XIX. Són ballets molt coneguts pel gran públic, com La bella dorment de Txaikovski, que inclouen valsos i poloneses, però també d’altres autors, com ara Glazunov o Glinka, que tanmateix han deixat la seua petjada en la història de la música russa.

La segona part, en canvi, li pegarà la volta a l’esdeveniment musical trencant el que fins ara s’ha entés com a un concert de Nadal. Es tracta d’una proposta innovadora que pretén mostrar tot el conjunt artístic que pot haver damunt un escenari, amb la música com a fil conductor, a partir de l’obra Lusmore, un conte per a orquestra, narrador i cor de veus blanques composat per Ximo Arias Botías el 1985.

“Pense que quedarà molt bé i que agradarà a tot el públic perquè aquesta posada en escena se n’ix del format tradicional del concert de Nadal: tindrem a Eduard Costa, que narrarà el conte i ens ajudarà a comunicar la història mitjançant la interpretació actoral (moviments, vestuari i decoració) proporcionant-li un sentit diferent. A més, serà una part interdisciplinària que, encara que es basa en el folklore i la literatura tradicional, barrejarà la lletra del conte amb les veus del narrador i dels cors joves, completant així la interpretació orquestral i creant un ambient musical multidisciplinari que, després de tot, és allò fonamental en els nostres projectes educatius”, opina la directora de l’Orquestra de la Universitat.

Així, el concert d’enguany comptarà amb la col·laboració de l’actor Eduard Costa com a narrador i de les escoles corals La Nau de la Universitat de València i Pizzicato del Camp de Morvedre, que dirigeix Mònica Perales i Massana, i de L’Eliana, amb direcció de Christian García, Pilar Silvestre, Inés Felici, Anna Torrent i Marina Torrent.

El cicle dels Concerts de Nadal 2019

L’Orquestra de la Universitat tornarà a interpretar el Concert de Nadal en el marc del cicle dels Concerts de Nadal 2019 organitzats per l’Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València, amb entrada lliure. Serà a Gandia, dijous 19, al Teatre Serrano (19:30 hores) i divendres 20 a la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna (13 hores).

D’altra banda, dilluns 16, l’Escola Coral La Nau de la Universitat actuarà al Col·legi Major Rector Peset (plaça del Forn de Sant Nicolau 4, València), sota la direcció de Mònica Perales. Ho farà a les 19 hores, al vestíbul de l’edifici; i dijous 19 (12 hores), el Club Coral de la Nau Gran interpretarà el seu tradicional concert de nadal al Paranimf de la Universitat de València, al Centre Cultural La Nau (carrer Universitat 2), també dirigit per Perales i Massana.

Clourà el cicle de Nadal l’Orfeó Universitari de València. Sota la batuta de Francesc Valldecabres, oferirà la seua actuació dissabte 21 (18 hores) a l’Església de Sant Pere Apòstol de Moixent, i diumenge 22 (18 i 20:15 hores) a l’Església dels Sants Joans de València, a la plaça del Mercat. Aquest darrer concert realitzarà una recaptació solidària consistent en un donatiu de 8 euros per cada entrada.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas