VALÈNCIA. El Festival Internacional de Música Contemporània de València, Ensems 2017, rubrica la secció d'Art sonor i Músiques Experimentals amb un doble concert amb dues propostes el proper 4 de juny, a les 20:00 hores, al Centre del Carme. Les dos propostes són els projectes del saragossà Santiago Latorre al costat de Carlos Maria Romero i el trio capitanejat per l'artista sonora noruega Camille Norment.
Després d'un mes íntegre dedicat a les músiques experimentals, sota la batuta del seu comissari, Edu Comelles al Centre del Carme, la programació es salda amb més d'un miler d'espectadors que al llarg de les setmanes han anat omplint les sales i claustre del Centre del Carme, confirmant l'interès i atracció que aquestes músiques desperten a València.
Santiago Latorre obrirà la nit del diumenge 4 de Juny amb un concert a mig camí entre la performance, la música electrònica i les noves tecnologies. El de Saragossa presenta un concert vocal únic i nou creat a partir d'un dispositiu electrònic de control del moviment que li permet construir músiques a partir del seu gest. Al seu costat, el performer colombià Carlos Maria Romero i l'artista visual Sara Paniagua, construiran paisatges i relacions en un espectacle de llum, so i moviment per a tots els sentits.
La segona part i fermall d'or a la Secció d'Art Sonor és a càrrec del Camille Norment Trio, al davant la llorejada artista sonora que dóna nom a la formació. El trio està format per Håvard Skaset (guitarra elèctrica), Vegar Vårdal (violí) i la Camille Norment que actuarà amb un instrument únic, la glassarmònica. Aquest és un instrument creat pel president nord-americà Benjamin Franklin al Segle XVII. Aquest instrument fet íntegrament de cristall es toca amb les gemmes dels dits produint un so similar a les anomenades ones sinusoïdals.