Hoy es 22 de noviembre
GRUPO PLAZA

Fins al mes de juny

Carme Teatre comença "la mostra selecta" de les seues residències

25/04/2023 - 

VALÈNCIA. A partir d'aquesta setmana i fins a finals de juny, la sala Carme Teatre de València, estrenarà de manera absoluta sis de les seues residències de creació de 2023, reflectint el compromís de la sala amb el talent artístic valencià i la promoció de la cultura a la ciutat del Túria. "Els artistes i companyies seleccionats representen una selecta mostra de dansa i teatre que busca innovar en el desenvolupament de les seues pròpies disciplines, ja siga a través de la performance, la incorporació de recursos audiovisuals o sonors o, per exemple, la integració d'elements de circ contemporani", explica una nota informativa de la sala.

La primera proposta comença el 27 d'abril amb l'estrena de ADR. Alternative Dispute Resolution, una obra elaborada pel col·lectiu transdisciplinar Dialeg Co fundat en 2020 per Bernat Macià, Almudena Soullard, Miguel Molina i Guillem Sarrià. El marc experimental en el qual es mou està basat en el diàleg entre quatre artistes i les seues respectives disciplines: Bernat investiga el moviment i la dansa, així com la coreografia i la performance. Guillem i Almudena centren la seua pràctica a generar altres elements audiovisuals a través de diferents tècniques de captura d'imatge i Miguel experimenta amb elements sonors, el concepte musical i la improvisació.

La setmana del 4 de maig, el públic tindrà l'oportunitat de gaudir de Disculpa si te presento como que no te conozco, una creació de Miguel Barreto i la companyia La Pequeña Victoria Cen, la qual planteja un diàleg amb el públic per a generar reflexions entorn de la identitat, la relació amb els altres i el que ens envolta. La peça utilitza vocabulari de circ i dansa per a generar una proposta íntima que connecte, des de l'universal al personal, amb les emocions de cada espectador/a. Dos cossos que juguen a trobar-se, descobrir com es veuen des de fora, com els descriu el seu reflex. En ajuntar-se, construeixen una estructura corporal particular un damunt de l'altre, jugant amb la simetria, la duplicitat i l'ambigüitat per a compondre imatges sorprenents, diàlegs acrobàtics i escenes oníriques.

La setmana següent, des de l'11 de maig, es podrà assistir a la nova creació de Triangle Teatre, After.Sun, una adaptació lliure del clàssic teatral de Gorki de 1904, en la qual observem com un grup d'amics aburgesats, perduts, esperen la gran caiguda, i en lloc d'actuar continuen cultivant els seus plaers a través d'un relat de decadència i degradació social, alineacions romàntiques i ideologies redemptores, amb un temps que no passa. Borja López Collado, autor i director, es pregunta: “I no resulta tot això una lectura del nostre ara i imminent futur?”.

NICER

Encara al maig, a partir del dia 18, Alberto Ángel Escartí i Xavier Giménez ens presentaran La Hoguera, una exploració profunda sobre el concepte de la pertinença i la comunitat en l'era contemporània. L'ombra de la foguera, símbol ancestral de la unió humana i considerada una de les primeres tecnologies, embolica una peça que convida a reflexionar sobre les noves formes de connexió entre els éssers d'una societat cada vegada més fragmentada i aïllada. Qüestiona la idea que la naturalesa de la identitat i la pertinença siguen característiques inherents a la persona, i les planteja com a construccions socials que poden ser examinades, reinterpretades i reconstruïdes.

Ja al juny, del 9 al 11, l'artista i coreògrafa, Dakota Comín (Bodies in Paradise), ens porta NICER, una proposta que sorgeix de la necessitat de posar en valor el cos com a font d'informació, coneixement i refugi en temps de crisi mundial i incertesa extrema. Qüestionant els patrons agressius i individualistes que li envolten, el cos és capaç de proposar codis més amables per a la col·lectivitat i maneres d'existir junts. NICER és un lloc per a imaginar i experimentar formes desitjables d'estar junts. En diàleg amb els diferents continguts del cos: patrons, herències, memòries, desitjos i maneres de relacionar-se amb el món, quatre cossos naveguen en l'espai, habitant els seus diferents continguts i imaginant paisatges i configuracions possibles per a la creació de futurs millors i més amables per a un mateix i el mitjà. 

Laila

Finalment, des del 15 de juny i fins al 25 del mateix mes, durant dues setmanes, tindrem l'ocasió de gaudir de Laila, creada i dirigida per Bruno Tamarit com a part integrant de JUNO Cia, en companyia de l'actor i ballador Juan Benavent i la cantaora Isabel Julve. L'obra ens conta la història d'una xiqueta amb TDAH (Trastorn de Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat), de manera que quan la paraula no és suficient, el llenguatge del cos és el camí perquè la seua mare i el seu professor entren en el seu món.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas