Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

per davant de 19 poemaris presentats

Carmela Rey guanya el premi César Simón de la UV amb el poemari 'De Amentia'

6/11/2017 - 

VALÈNCIA. La poetessa Carmela Rey ha guanyat, amb el seu poemari De Amentia, el XIV Premi de Poesia César Simón de la Universitat de València. De Amentia, segons el jurat, és "un llibre de poemes intimista i profundament líric, que s'endinsa sense por i sense concessions en l'angoixa de l'ésser humà davant els propis límits de la raó i el seny".

El premi de poesia César Simón (Universitat de València–Editorial Denes), coordinat per Begonya Pozo, arriba enguany a la seua XIV edició, i el jurat ha estat compost per Luz Pichel, José Iniesta, Rosa Mª Belda, Francisco Benedito i Elena Escribano.

D'un total de 19 poemaris presentats, el jurat va destacar d'aquesta obra "la seua excel·lent construcció al servei d'una estructura global narrativa, que s'aprecia des dels títols de les seues parts –En el límit del niu, El niu, Fora del niu i Tornada al niu". Les diferents parts que conformen el llibre descriuen el procés de la caiguda en la bogeria i la tornada al seny tractant d'evidenciar la fragilitat humana a través de símbols entorn del vol poètic i la malaltia psíquica, servint-se dels desdoblaments del subjecte. Però els poemes poden llegir-se, no obstant açò, de manera autònoma.

Destaca el jurat que Carmela Rey treballa "a la perfecció" el símbol poètic com a espai on "el lector pot entrar i completar el poema gràcies als múltiples suggeriments que la poetessa va deixant com a rastre perquè la seguisca el lector interessat". Que ho faça a més amb un "llenguatge tan senzill i proper" és "un mèrit més que afegir a "la brillantor de les imatges" i "una estructura perfectament cohesionada" han manifestat.

Aquesta XIV edició suma a la nòmina de poetes la veu de Carmela Rey (Pobla dels Infants, 1957), poetessa inèdita que, fins ara, ha sigut antologada en 10 anys amb Polimnia 222; Latidos contra la violencia o Angrois; membre del grup multidisciplinari Concilyarte i col·laboradora del Club Hertitage d'Educació-Cultura de València, en col·laboració amb la Unesco.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email