X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

companyia Fil d’Arena Dansa-Teatre

‘Cos a cos (E-111)’ tanca a la Sala Off 'Sal', la trilogia escènica sobre migració

10/10/2019 - 

VALÈNCIA. Fil d’Arena Dansa-Teatre, companyia valenciana formada per Isabel Abril, Clara Crespo, Irene Ballester i Roseta Plasencia, tanca la trilogia escènica ‘SAL’ —iniciada al 2015 amb La sal que ens ha partit i seguida de l’estrena de Salt al 2017— amb una peça sobre l’odissea burocràtica.

En La sal que ens ha partit van parlar-nos de les dificultats del viatge i dels murs físics que impedeixen a les persones migrar, mentre que a Salt s’aborda el tema des de la perspectiva de gènere, posant el focus sobre les dones migrants i l’explotació sexual. Salt va ser nominat als Premis de les Arts Escèniques Valencians 2018 com a millor espectacle de dansa i millor ballarina (Isabel Abril), i guardonat als III Premis d’APDCV com a creadores destacades (Fil d’Arena) i intèrpret destacada (Irene Ballester).

Per tal d’arrodonir aquest tríptic, arriba Cos a cos (E-111) per a situar-nos ací. “Ser d’ací, estar ací, arribar ací. Un concepte qüestionable dins d’un món superpoblat i en continu moviment. Ací, on la sang i la suor són el resultat d’una mescla mil·lenària. On tots fem cua, els d’ací i els d’allà, cos a cos, per a tramitar la paperassa que ens allunya d’allò que som com a espècie i immobilitza el nostre impuls transformador”, explica la companyia. 

E-111 és el nom que rebia anteriorment el formulari per a sol·licitar l’assistència sanitària a Espanya, actualment substituïda per la TSE (Targeta Sanitària Europea).

Darrere de la mirada externa de Clara Crespo i l’assistència coreogràfica i de direcció del creador, professor i ballarí costa-riqueny Erick Jiménez, Isabel Abril, Irene Ballester i Roseta Plasencia s’uneixen a Hèctor Rodríguez, de la companyia de circ Arritmados, i a Sergio Moya, per a emprendre aquest últim viatge sense fronteres i amb una fusió de llenguatges escènics. Completen l’equip Carles Salvador (espai sonor), Estíbaliz Gonzalo (vestuari), Assad Kassab (disseny de cartell), Santi Montón (invents), Ximo Rojo (llums) i Gema Iglesias (vídeo i fotografia).

Estrena, 2 de novembre

Cos a cos (E-111), creada dins del programa de residències artístiques Graners de Creació 2019-2021, s’estrenarà a la Sala Off de València el dissabte 2 de novembre, formant part de la programació del VII Festival Circuito Bucles Danza. Podrà veure’s al llarg de tres caps de setmana consecutius —2, 3, 9, 10, 16 i 17 de novembre— a les 20:00 hores. A mode de preestrena, i també dins del Festival Circuito Bucles Danza, Fil d’Arena interpretarà un extracte de la peça el divendres, 1 de novembre, al barri de Natzaret.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email