GRUPO PLAZA

jornada del 11 i 12 d’abril

De les reflexions de Virginia Woolf a creacions feministes: Dansa València acull cinc espectacles

11/04/2018 - 

VALÈNCIA. La segona jornada del festival Dansa València, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració d’altres organismes públics i privats, ofereix un ventall de cinc espectacles que és configuren com a una mostra de "les diverses tendències" de la dansa actual desenvolupades en diversos formats i entorns.

Els dies 11 i 12 d’abril se celebra en el marc del festival, la reunió semestral de la Comissió de Dansa i Arts del Moviment de la xarxa espanyola de teatres, auditoris, circuits i festivals de titularitat pública, que tindrà com a objecte principal l’elaboració d’un catàleg d’espectacles de dansa recomanats per a la seua publicació.

A les 12:30 hores, comencen les actuacions de carrer a la Plaça del Patriarca amb la representació de No todavía...ahora de la companyia Malarte, la qual es va crear l'any 2011 amb la intenció de desenvolupar diferents projectes escènics. "Amb el temps ha crescut i s’ha enriquit no sols amb els seus propis treballs sinó també amb col·laboracions amb altres companyies. Tots aquesta treballs han sigut el germen d’una identitat pròpia que se basa en el multidisciplinarietat" ha manifiestat l'IVC en un comunicat.

No todavia.... ahora parteix de les darreres paraules escrites per Virginia Woolf, des d’una visió femenina i on es formula l’eterna batalla entre la raó i l’emoció, la realitat i l’abstracció, la vida i la mort.

A continuació, a partir de les 13:00 hores i també a la Plaça del Patriarca, serà el torn de la Compañía Improvisada/Tejido Conectivo i el seu espectacle Kuzushi. Amb coreografia i interpretació de Miguel Àngel Punzano y Miguel Tornero , l'obra narra la història de dos homes que decideixen compartir el desequilibri per arribar a la construcció d’un equilibri que els faça reconéixer-se a ells mateixos, l’un davant de l’altre.

La vesprada comença amb l’actuació a les 18:00 hores en el Teatre Rialto, de la companyia Humanhood amb el seu espectacle Zero. Humanhood companyia fundada i codirigida per Rudi Cole i Júlia Robert, té la seua seu entre Barcelona i Birminghan, l’espectacle que presenten a Dansa València va obtindre el Primer Premi al Certamen Coreogràfic de Madrid. 

El seu plantejament és el següent; "si comencem en el punt zero, un lloc sense records, com podrien mirar la realitat i experimentar la vida?" Dos cossos s’embullen en un mar d’energia, a través d’un llenguatge ritualista per a presentar una peça que retora als orígens. 

A les 20:00 hores a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, la companyia d’Asun Noales, Otra Danza, presenta Pèlvico una peça de dansa contemporània no sobre la dona, sinó des de la dona, amb el cos, la seua construcció i el seu moviment com a premissa.

Foto: Luis Castilla

Tanca la jornada la representació a les 22:00 hores al Teatre Principal de La maldición de los hombres Malboro una creació d’Isabel Vázquez, ballarina i coreògrafa i gran referent de la dansa andalusa. En La maldición de los hombres Malboro interpretada per sis ballarins/actors, el tema principal gira al voltant de la "insensibilització masculina". Així, la peça naix de "la necessitat d’entendre certs comportaments masculins nocius" dels quals les dones, sobre tot com a mares, "també en són responsables". "Entre tots hem creat mascles sense capacitat per a sentir i això repercuteix en tota la societat, en la gestió de la política, la economia o el sexe", manifesten des de la sala.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email