GRUPO PLAZA

esdeveniment al veles e vents

Díhuit novel·les opten als II Premis Lletraferit

Els II Premis Lletraferit enguany reconeixen a Joan Francesc Mira

28/05/2019 - 

VALÈNCIA. En total són díhuit obres les que s’han presentat als II Premis Lletraferit, segons ha certificat el president del jurat, l’escriptor i crític literari Toni Sabater: catorze als Premis Lletraferit de Novel·la, guardonats amb una dotació econòmica de 5.000 euros i l’estatueta dissenyada per l’escultor Jaume Chornet, i quatre més als Premis Diafebus de Novel·la Juvenil, amb 1.500 euros i l’estatueta corresponent. Les obres guanyadores, com l’any passat en què van resultar premiades Narcís o l’onanisme, de Carles Fenollosa, i Les aventures del capità Boira a Eivissa i Formentera, de Tono Fornes i Santi Inocencio, seran publicades per l’editorial Llibres de la Drassana en uns mesos.

Segons ha indicat el mateix Toni Sabater, membre també de l’esmentada editorial: “Enguany la participació ha augmentat més d’un 25% i la qualitat és igualment alta. Farem públics els guanyadors durant la gala de Sant Joan, que volem consolidar com la fita festiva i cultural de referència de cada temporada editorial valenciana abans de l’estiu”. En efecte, el lliurament dels premis tindrà lloc el proper divendres 21 de juny, en una gala que començarà a les 20 hores en el hall del Veles e Vents, presentada per la comunicadora Maria Fuster, amb l’actuació musical de Joe Pask i un sopar posterior allí mateix. 

Joan Ignasi Alfonso, director d’expansió de Valencia Plaza, coorganitzador dels II Premis Lletraferit, destaca la importància de l’acte: “Com l’any passat, continuem apostant d’una manera ferma i decidida pel valencià i la cultura valenciana. Volem que el valencià continue guanyant espais de prestigi i reconeixement social, tant en l’àmbit comunicatiu com en el literari. És per això que enguany hem decidit atorgar, a més, un guardó de reconeixement a les aportacions realitzades a la nostra cultura”. Així, el primer Premi Lletraferit de Cultura Valenciana celebrarà la trajectòria literària, l’excel·lència narrativa i els mèrits culturals de Joan Francesc Mira (València, 1939), el gran escriptor contemporani de les lletres valencianes. 

Foto: EVA MÁÑEZ

Segons ha apuntat el mateix Mira, “m’alegra rebre la distinció, tant a nivell personal com per allò que representa, simbòlicament, d’expansió del reconeixement públic dels usos cultes del valencià des de la mateixa ciutat de València”. Després de la publicació d’El tramvia groc (Proa, 2013), l’assagista i escriptor de clàssics com Els treballs perduts prepara en l’actualitat un segon volum de les seues memòries. El proper divendres 21 de juny la societat valenciana té una nova cita amb la literatura i la cultura valencianes en la gala dels II Premis Lletraferit.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme