X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

ANIMACIÓ I CIÈNCIA FICCIÓ

Dos curtmetratges valencians, preseleccionats per als Premis Goya

27/10/2016 - 

VALÈNCIA. Els curtmetratges valencians ‘Graffiti’ de Lluis Quilez i ‘Oa’ de Jaime Maestro han sigut preseleccionats per l'Acadèmia de Cinema per a participar en les nominacions de les categories de curtmetratge dels Premis Goya de 2017.

Dins de la categoria de ficció ha sigut preseleccionat ‘Grafiti’, dirigit per Luis Quilez i produït per la productora valenciana Ainur Films. Es tracta d'un curtmetratge de ciència ficció, ambientat en un món apocalíptic, que està interpretat per Oriol Pla. En el seu recorregut per festivals, ‘Grafiti’ ha guanyat el Premi al Millor Curtmetratge Europeu i el Mélies de Plata en el Festival de Sitges, el Premi al Millor Curt en els festivals de Santa Bàrbara i de Ciència Ficció de Boston, entre uns altres. ‘Grafitti’ forma part del catàleg de promoció del curtmetratge valencià ‘Curts 2016’ i ha comptat amb les ajudes a la producció de l’Institut Valencià de Cultura, que es convoquen anualment a través de l’IVAC.  

'Oa' Dins de la categoria d'animació, ha sigut preseleccionat ‘Oa’, dirigit per Jaime Maestro i produït per Primer Frame. Escola d'Animació. ‘Oa’ és un curtmetratge sense diàlegs sobre el viatge que emprenen dos xiquets després de la caiguda d'un estel fugaç en l'estepa de Mongòlia. 

L'Acadèmia de Cinema ha seleccionat 26 curtmetratges per a competir en la 31 edició dels Premis Goya en les categories d'animació, documental i ficció. Una Comissió formada per membres de la Junta Directiva de la institució han seleccionat vuit títols per animació, quatre en l'apartat de documental i catorze en la categoria de ficció. Aquests curtmetratges podran ser votats en les pròximes setmanes per tots els acadèmics per a decidir els que, finalment, optaran als Premis Goya.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email