GRUPO PLAZA

divendres 19, dissabte 20 i diumenge 21 d'agost 

'El buen patrón', de Fernando León de Aranoa, 'mana' a la Filmoteca d'Estiu

‘El buen patrón’ va obtindre el premi a la millor pel·lícula en la passada edició dels Goya

18/08/2022 - 

VALÈNCIA. La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, per mitjà de la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura, projecta en la Filmoteca d’Estiu, el divendres 19 d’agost, a les 22.30 hores, ‘El buen patrón’ (2021), escrita i dirigida per Fernando León de Aranoa. Amb una duració de 120 minuts, la pel·lícula es podrà tornar a veure el dissabte 20 i el diumenge 21 en el mateix horari.

Presentada a concurs en el Festival de Sant Sebastià, ‘El buen patrón’ va obtindre 20 nominacions en la passada edició dels Premis Goya i va guanyar finalment en sis categories: millor pel·lícula, millor direcció, millor guió original, millor actor (Javier Bardem), millor muntatge (Vanessa Marimbert) i millor música original (Zeltia Montes).

Protagonitzada per Javier Bardem, en una de les seues més memorables interpretacions, la pel·lícula és una àcida comèdia satírica sobre el món empresarial, però també una radiografia sobre la situació econòmica i social de l’Espanya actual.

Julio Blanco, el propietari d’una fàbrica de balances industrials en una ciutat de províncies, espera la visita d’una comissió que decidirà l’obtenció d’un premi local a l’excel·lència empresarial. Tot ha d’estar perfecte per a la visita. No obstant això, tot pareix anar en la seua contra. Treballant contra rellotge, Blanco intenta resoldre els problemes dels seus empleats, però es produeix una inesperada i explosiva successió d’esdeveniments de conseqüències imprevisibles.


Patrimoni audiovisual valencià

Com en edicions anteriors, totes les sessions de la Filmoteca d’Estiu s’obrin amb la projecció d’una mostra de la col·lecció de pel·lícules domèstiques en passos estrets (8 mm, súper-8 mm i 9,5 mm), recuperades per la Filmoteca i realitzades i conservades en el seu arxiu fílmic. Es tracta de clips realitzats a partir de fragments de pel·lícules familiars de temàtica estiuenca, pàgines d’un àlbum de família que recorre diverses dècades.

Aquestes projeccions serveixen per a recordar la missió essencial de l’Arxiu de la Filmoteca: la salvaguarda del patrimoni audiovisual valencià i de la memòria col·lectiva.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme