Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

Hoy es 12 de julio y se habla de PLAZA MOTOR Playas DESCONFINAMIENTO Vox
GRUPO PLAZA

d’octubre deL 2019 a desembre deL 2020

El Centre del Carme forma els futurs professionals de la mediació cultural amb el seu màster PERMEA

El Centre del Carme i la Universitat de València inauguren la segona edició del seu màster PERMEA de Mediació i Educació a través de l’Art

21/10/2019 - 

VALÈNCIA. El Centre del Carme – Cultura Contemporània i la Universitat de València inauguren la segona edició del seu màster PERMEA d’Educació i Mediació a través de l’Art, que formarà els futurs professionals de la mediació cultural. Una vintena d’alumnes han iniciat aquesta setmana les classes al centre d’art valencià, acompanyats per María Acaso, cap de l’Àrea d’Educació del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía de Madrid, i Yoeri Meessen, responsable del Departament d’Educació Witt de Witt de Rotterdam (Holanda).

El màster, que s’imparteix d’octubre del 2019 a desembre del 2020 al Centre del Carme, busca formar l’alumnat en les noves pedagogies que imperen en el context espanyol. L’educació en museus ha passat de ser una activitat emmarcada en el format rígid de la visita guiada a desenvolupar-se en multitud d’accions, recursos i experiències orientades pel concepte i les estratègies de la mediació.

PERMEA entén la mediació cultural no només com a interfície d’aproximació entre l’art i el públic, sinó com a camp expandit que abasta les relacions i els coneixements que creuen el museu, les interaccions amb grups socials i amb el territori i la concepció de la institució com a dispositiu pedagògic i ciutadà en si mateix.

‘PERMEA’ va nàixer l’any passat com un programa experimental al qual s’han sumat diferents institucions, així com noves col·laboracions consolidant la seua presència en l’àmbit artístic i educatiu espanyol.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que "PERMEA s’ha situat en el mapa de l’art i l’educació a nivell estatal. Ha pres part en fòrums com el realitzat al MACBA i ha establit acords amb altres màsters, tant dins com fora de l’Estat espanyol, junt amb la Universitat Complutense de Madrid o la Universitat d’Amsterdam per a afavorir la mobilitat i l’intercanvi de l’alumnat del màster”.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email