X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
Hoy es 22 de febrero y se habla de puerto de valencia ampliación puerto aumsa maltrato animal
GRUPO PLAZA

 ‘Cálamos y viñetas. Cómic árabe en movimiento’

El Col·legi Major Rector Peset repasa el panorama del còmic àrab

15/01/2020 - 

VALÈNCIA. La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull aquesta exposició, organitzada per la Casa Àrab i l’IEMed, que es podrà visitar des de hui i fins el 26 de gener, i que recull el panorama de la novel·la gràfica i el còmic en el món àrab mitjançant 23 còmics de diferents països àrabs i de temàtica variada.

Aquest dimecres 15 de gener, a les 19 hores, tindrà lloc la conferència inaugural Panorama del còmic àrab a càrrec de Pedro Rojo, comissari de l’exposició i president de la Fundació Al Fanar. Tot seguit, inauguraran l’exposició Pedro Rojo, comissari de l’exposició; Álvaro Pons, de la Càtedra d’Estudis del Còmic Fundació SM-Universitat de València; i Carles Xavier López, director del Col·legi Major Rector Peset.

Tal vegada un fenomen minoritari com el còmic en el món àrab és un fidel reflex d’una societat jove en ebullició. Un mitjà d’expressió que connecta amb un públic que interactua amb les seues obres de temàtiques tan variades com els superherois, els contes tradicionals o les històries de caràcter social o personal.

Segons Pedro Rojo, comissari de la mostra, “frescor, imaginació, talent, innovació, atreviment... són alguns dels denominadors comuns d’un món, el del còmic àrab, que no solament sorprén en l’exterior sinó també als seus països”, això és el que es pot trobar en les tres seccions en què es divideix la mostra: Revistes. Les precursores del nou còmic àrab; Llibres. El rara avis del còmic àrab; i Internet. Espai natural per a la creativitat del còmic àrab.

Encara que se situa a Beirut i al Cairo com a epicentres de còmic àrab, es pot parlar d’un moviment que abraça tot el món àrab des del Magrib fins al Golf. Cal destacar la capacitat de transformació i d’avantguarda del còmic, que es veu reflectida en l’àmplia presència de dones entre l’autoria d’aquests. Així, en aquesta mostra es poden trobar obres d’artistes com la libanesa Lena Merhej, la tunisiana Noha Habaieb, l’egípcia Hannan al Karargy o la siriana Sawsan Nourallah.

Aquesta exposició s’inclou en la col·laboració que amb l’exposició Dr. Uriel. Mil dies de guerra de Sento Llobell es va establir entre el Col·legi Major Rector Peset i l’Aula de Còmic – Càtedra d’Estudis del Còmic Fundació SM- Universitat de València.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email