GRUPO PLAZA

a piano i veu en el tem

El compositor Wim Mertens torna a fer sonar la seua música d'avantguarda en València

26/02/2018 - 

VALÈNCIA. El Teatre El Musical presenta el pròxim dissabte 3 març el concert del músic i compositor Wim Mertens. El belga torna a València on les versions tecno d'alguns dels seus temes com 'Maximizing the audience' o Struggle for Pleasure van triomfar en les discoteques durant l'anomenada Ruta del Bakalao. 

Així, València serà una de les poques ciutats espanyoles que tindran l'oportunitat de veure-li en directe durant la xicoteta gira que està fent per Espanya. Wim Mertens ha preparat per al dissabte en El Musical un concert en el qual interpretarà a duo juntament amb la violinista Tatiana Samoil temes de la seua trilogia Cran aux Oeufs. No faltaran els “himnes” de la Ruta del Bakalao ni cançons dels àlbums Charaktersketch, 'What are we, locks, to do?' i 'Dust of Truths' o noves composicions del seu pròxim àlbum.

Sobre el seu èxit a València durant els anys vuitanta, Mertens ha reconegut que va ser tot un “xoc” rebre en aquell moment des de València la primera versió tecno dels seus temes. “Mai vaig pensar que la meua música, pensada per a ser tocada amb instruments clàssics, poguera convertir-se en tecno. Em vaig sentir i em sent molt orgullós per açò”, explica.

Wim Mertens, compositor belga nascut en 1953, va estudiar en el Conservatori de Brussel·les i es va graduar en Ciències Polítiques i Socials i en Musicologia. Mertens toca el piano i la guitarra clàssica. I a voltes canta en una característica tonalitat aguda, utilitzant un llenguatge personal i imaginari. Perquè per a Mertens la música “és un vehicle per a arribar més enllà, un element de transcendència pura que ens convida a compartir” i per mitjà del qual desitja reflectir l'època que li ha tocat viure”. Des de 1980 ha compost moltes obres en diferents formats i per a formacions diferents, des de piano sol fins a orquestres de cambra, sovint amb orquestracions inusuals, originals i sorprenents. Estes composicions s'han vist registrades en més de 60 àlbums. Ha treballat a més per a teatre i el cinema.

Les entrades anticipades per al concert de Wim Mertens es van esgotar pocs dies després que El Musical anunciara la seua programació per a la segona part de la temporada. Les últimes localitats es podran adquirir en les taquilles del teatre el mateix dia del concert a partir de les 17:00 hores. 


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email