La gira comença el 29 de febrer i acaba el 14 de març
VALÈNCIA. El Cor de la Generalitat realitzarà del 29 de febrer al 14 de març una gira sota el títol Música espanyola en el temps dels Àustria el cor oferirà una sèrie de concerts en diferents localitats de la Comunitat Valenciana.
El Cor també participa a les representacions al Palau de les Arts de la òpera Il viaggio a Reims de Gioachino Rossini que s’estrenarà el 29 de febrer junt a l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, amb direcció escènica de Damiano Micheletto i musical del mestre italià Francesco Lanzilotta.
La versatilitat del Cor de la Generalitat, unitat artística depenent de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, li permet abordar programes de diferents èpoques i estils. D’aquesta forma, a més d’atendre la temporada del Palau de les Arts, en 2019 va realitzar 20 actuacions en diferents ciutats de la Comunitat Valenciana.
Per a aquesta gira el mestre Francesc Perales ens presenta un programa que sota el títol Música espanyola en el temps dels Àustria serà interpretat per una formació de 19 cantants acompanyats per un grup de ministriles format per dos sacabutxs, corneta, baixó, viola de gamba i tiorba.
Segons el mestre Perales “el programa es centra en el període del regnat a Espanya dels Àustries i pivota al voltant de dos compositors de Xàtiva: Bernardí Ribera i Macià Veana, d’ací l’ampla presència d’altres importants compositors de l’Escola Valenciana com Juan Bautista i Jeronimo Comes, Matías Navarro, Aniceto Baylón, Vicente García i Ginés Pérez.
Així mateix els vincles d’unió entre Ribera i el seu deixeble Tomás Luis de Victoria o la presència de música de Gombert, Morales i Pastrana a qui s’atribueix la Missa a 6 veus del Cançoner de Gandia i que tingueren una gran influència en els compositors renaixentistes valencians”
Les partitures dels compositors valencians han sigut escollides entre les múltiples transcripcions de Joaquín Piedra, José Climent i Rodrigo Madrid.
Els concerts seran el 29 de febrer al Teatre Municipal de Benicàssim, el 3 de març a la Capella de la Sapiència de La Nau de la Universitat de València, el 6 de març a l’Església de la Sang de Llíria i el 14 de març a l’Església de Santa Maria de Requena.