GRUPO PLAZA

onze llibres

El Magnànim edita la poesia completa del valencià Antoni Ferrer

2/12/2021 - 

VALÈNCIA (EP). La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació acaba de publicar 'Poesia completa 1979-2021', d'Antoni Ferrer, un autor "sempre valorat per les diverses generacions poètiques i per la comunitat lectora".

Després dels èxits editorials de Marc Granell (2017, quatre edicions), Jaume Pérez Montaner (2018, dos edicions), Josep Piera (2018, dos edicions) i Teresa Pascual (2020), arriba l'edició del poeta de l'Eliana Antoni Ferrer.

Aquesta edició comprèn onze llibres -inclòs un d'inèdit recentment escrit i, dels seus inicis, un en castellà-, tres peces corals, dos poemes inèdits i un conjunt de trenta-dos poemes dispersos que per si mateix ja constitueixen un llibre molt singular, a més del pròleg de Sam Abrams en què valora i situa raonablement la trajectòria d'Antoni Ferrer com és característic d'aquest estudiós conspicu de la poesia valenciana i del conjunt de la poesia valencià-catalana.

L'obra d'Antoni Ferrer és "una esplèndida síntesi d'actualitat i tradició viva, constantment reactualitzable, en profund diàleg entre passat i present, des d'una humanitat insubornable i una ferma consciència moral lligada al bé i a la veritat".

Amb aquesta reunió de les seues obres s'ofereix "una nova oportunitat per a endinsar-nos en uns versos d'allò més enriquidors i reptadors que sempre evoquen a una lectura plena de descobriments".

Com ha escrit en el pròleg el poeta i crític nord-americà Sam Abrams, "difícilment trobaríem tanta substància poètica en un volum de només 496 pàgines, un autèntic prodigi de concentració textual".

Consciència moral

"Tanta vitalitat, humanitat, amor, alteritat, consciència moral, lucidesa, capacitat analítica i crítica, saviesa, transcendència, varietat, riquesa i mestratge artístic. A més, el nivell d'excel·lència artística es manté de cap a cap del volum", afig.

Antoni Ferrer va nàixer en 1943 a l'Alcúdia de Crespins i des de fa anys viu a l'Eliana. Va estudiar teologia i filosofia i va treballar de professor de secundària fins a la jubilació. Des de 1978 és membre del consell de redacció de la revista Saó.

Diverses antologies arrepleguen mostres de la seua poesia, entre les quals es troben 'Vida contemplativa. Homenatge a Vicent Andrés Estellés' (València, 1992), 'Bengales en la fosca' (Alzira, 1997), 'Poemes d'un segle. Poesia occidental del segle XX' (La Pobla Llarga, 1999), 'Cants espirituals catalans' (Barcelona, 2001), 'Ponts de paraules. Encontre de poetes a Alcoi. Homenatge a Joan Valls i Ovidi Montllor' (Alcoi, 2008), 'For sale o 50 veus de la terra' (La Pobla Llarga, 2010) i 'Mig segle de poesia catalana. Del Maig del 68 al 2018' (Barcelona, 2018).

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas