GRUPO PLAZA

L'OBRA TORNA PER TERCER ANY consecutiu

El Nadal a Teatre Micalet es passa amb la familia Cupiello

12/12/2019 - 

VALÈNCIA. Per tercer any consecutiu, el Teatre Micalet acollirà Nadal a casa els Cupiello, la comèdia nadalenca d’èxit entre el públic i la crítica durant les dues últimes temporades. L’obra, escrita pel dramaturg italià Eduardo de Filippo, i dirigida per Joan Peris, començarà les seues representacions el dimecres 18 de desembre i estarà en cartell fins al 12 de gener.

Josep Manel Casany torna a interpretar a Luca Cupiello, personatge amb el qual va ser guardonat com a millor actor dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2018. Pilar Almeria, Paula Braguinsky, Amparo Mayor, Xavi Cubas, Dani Machancoses, Diego Ramírez, Miguel Seguí i Bruno Tamarit encarnen a la resta de membres de la peculiar família Cupiello.

Escrita en 1931, Natale in casa Cupiello s’ha convertit en una de les obres més representatives del neorealisme italià, així com en una icona de les seues festes nadalenques. Ja és tradició que aquest espectacle es represente en diversos teatres i s’emeta per la televisió durant la Nit de Nadal a Itàlia.

A la ciutat de València, el Teatre Micalet ha aconseguit assentar l’obra com una de les cites teatrals de les festes nadalenques, apropant-se a les famílies i celebrant funcions especials com la de la Nit de Cap d’Any.

La Companyia Teatre Micalet s’encamina al seu 25 aniversari i aquesta obra significa una reconnexió amb els seus orígens. El primer muntatge de la companyia, a 1995, va ser Nàpols Milionària, escrita també pel dramaturg italià. “Després de tants anys del primer muntatge, em trobe amb una nova obra del gran de Filippo. I em segueix atrapant com aleshores per la seua fusteria teatral i el seu amor a la vida retratada en la quotidianitat dels seus personatges: gent del carrer, del veïnat, de casa... Tots ells formen un microcosmos on afloren les emocions, fent-los propers, al mateix temps que universals” en paraules de Joan Peris, director del muntatge.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme