Hoy es 15 de enero
GRUPO PLAZA

temporada de tardor

El teatre alternatiu estatal es reuneix en Inestable

1/10/2024 - 

VALÈNCIA. Inestable continua encetant la seua 22a temporada amb el Cicle Forasteres, una programació d’arts escèniques de fora de la Comunitat Valenciana, amb un total de 22 funcions de 10 companyies diferents. El cicle acull propostes de dansa i teatre que arriben a València de ciutats com Barcelona, Madrid, Sevilla, Vigo o Getxo, entre altres. 

Octubre presenta, dins del marc del Festival Bucles, l’estrena d’Ercás de la companyia catalana de dansa contemporània Cia Silvia Batet, que tindrà lloc del 3 al 6 d’octubre. Ercás és una celebració de la bellesa de la transformació i la resiliència. Tres cossos femenins es converteixen en un llenç mutable, generant imatges caleidoscòpiques que exploren la ritualitat, la subtilesa i la plasticitat del moviment. La creadora catalana és resident de Graners de Creació, el programa de residències liderat per Inestable. 

El cap de setmana següent Inesatble acull a Ártika Cía, la companyia resident i directora de la Sala de Teatro Ártika de Vigo, amb l’espectacle de teatre Mosca, una peça que reflexiona sobre l’assetjament escolar. El 17 i el 18 d’octubre torna a València des de Madrid la veterana Cambaleo Teatro, amb el seu espectacle De la noche una canción, on la idea central és reflexionar sobre el que succeeix quan els esdeveniments al nostre voltant, aliens al nostre control, arrasen el nostre treball, la nostra família, la nostra casa, o la nostra vida sense més ni més. Tancaran el cap de setmana, els dies 19 i 20, les funcions de No estamos aquí para bailar, de la companyia sevillana La Basal, una peça que parla de la necessitat de desarticular els diferents codis del desig i explorar la relació entre cos i desig de manera més personal i més honesta.

La setmana següent, el dimecres 23 i el dijous 24, tornen a Inestable des de La Nau Ivanow, Barcelona, Mai Rojas i Los Escultores del Aire, una companyia que basa els seus espectacles en el teatre físic i el mim corporal, i entrelliga diverses disciplines teatrals. Aquesta vegada presentaran la que va ser la seua primera creació estrenada, Game Over, un espectacle que parla sobre les segones oportunitats, d'estètica crua i surrealista, que fusiona moviment, text i música de piano en directe. Per últim, el 25 i 26 d’octubre, la companyia mallorquina Estudi Zero, de Teatre Sans, farà dues funcions d’El gran manicomi, muntatge sobre l’obra poètica d’Antonina Canyelles. Un procés de recerca literària en diferents camps de la vida de Canyelles: els textos, els significats, les idees transgressores i antisistema, el seu antifeixisme, anticlericalisme, un feminisme atrevit, un vessant republicà antimonàrquic. 

El Cicle Forasteres continuarà en el mes de desembre amb quatre espectacles més, dos dels quals es programen dins del Circuit de la Red de Teatros Alternativos. El 10 de desembre, la companyia Utopian, de Getxo, mostrarà en sessions escolars ¡Charco a la vista!, una peça de teatre infantil inspirada en el conte Nueve formas de NO pisar un charco de Susanna Isern. Els dies 12 i 13, el ballaor, coreògraf i filòsof Fernando López presentarà Flamenco Negro, un espectacle que pren com a punt de partida el tango flamenc, una cançó d'origen afrocubà, també dita tango americà o tango de negres. La proposta escènica hibrida dansa contemporània, ball flamenc tradicional, cant en directe i projeccions audiovisuals. El creador, com a activitat expandida del Circuit, oferirà el taller Del tango de negros al tango flamenco el mateix divendres 13 a Espai La Granja. 

També de la mà de la red de Teatros Alternativos arribarà a València, el 14 i 15 de desembre, l’espectacle de teatre Oveja perdida ven sobre mis hombros que hoy no solo tu pastor soy sino tu pasto también, de la companyia de La Rioja Chamán Producciones. L'obra narra les noves dinàmiques laborals en l'era de les societats multitasking, en un món alhora connectat i dissolt. Per últim, del 19 al 21 de desembre la programació forànea d’Inestable acull, també des de Vigo, a Ensalle Teatro i la seua peça SOBRE, 14 propuestas temáticas por si tú también te aburres. Un site specific d'arts vives-performance articulat sobre el text de Pedro Fresneda. El treball s'argumenta a través d’un fals catàleg d'assumptes com a reacció a l'homogeneïtat temàtica de les societats contemporànies. 

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas