Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

exposició

Els minerals i mines valencianes arriben al Museu de Ciències Naturals

2/08/2020 - 

VALÈNCIA. El centre museogràfic municipal dedicat a les ciències naturals, situat al al Jardí de Vivers, estrena nova exposició: Els tresors de la terra: minerals i mines valencians. La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha anunciat que esta mostra podrà visitar-se durant sis mesos”.

“Es tracta d'una magnífica mostra dels exemplars més representatius de la riquesa minera valenciana, i de documentació antiga molt valuosa, des del punt de vista històric i patrimonial, sobre la indústria de la mineria de la nostra terra, que pertany a la col·lecció personal del Juan Miguel Casanova Honrubia”, ha posat de relleu Tello.

Glòria Tello ha indicat que “des dels temps més remots, la humanitat ha aprofitat els recursos que tenia al seu abast per sobreviure, i que la utilització dels minerals està directament vinculada als nostres orígens, perquè l'aparició dels éssers humans sobre la terra està associada a la indústria lítica”.

Amés, ha continuat, “els minerals han estat des del principi la base sobre la qual hem construït el nostre desenvolupament social i econòmic i han permés el desenvolupament d'una tecnologia que feia més favorable a la subsistència. La fabricació d'eines i armes amb els materials de l'entorn, especialment els minerals, van constituir la pedra angular del desenvolupament tecnològic, com podem veure a l'exposició”.

El Museu de Prehistòria de la Diputació de València ha cedit per a esta exposició una destral de pedra de cronologia calcolítica procedent de Navarrés, obtinguda d'un jaciment arqueològic situat a uns pocs metres del jaciment mineral. “En definitiva, esta exposició mostra la col·lecció mineralògica més important i representativa d'un dels recursos més importants del nostre territori. Amb estos exemplars bellíssims, pretenem mostrar i fer valdre el magnífic patrimoni mineral i miner que constitueix una de les bases més sòlides de la nostra economia”, ha valorat la regidora Tello.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email