GRUPO PLAZA

'L'alegria està ací dins'

Es pot recuperar l'alegria perduda? La Familía Política reflexiona amb la seua obra teatral sobre felicitat

6/11/2017 - 

VALÈNCIA. On s'amaga la felicitat? Tres amics (Sandra, Pau i Mertxe) tornen en ple mes de novembre a una platja en la què van ser feliços en el passat. Els records se'ls amunteguen, mitificats dins d'un present gens satisfactori a nivell personal. D'un kit de busseig comprat a un xinès a un viatge en un vaixell llogat sense carnet de patró per a dirigir-lo. Les seves vides ja no són les d'aquell inoblidable estiu. Es pot recuperar l'alegria perduda simplement tornant a visitar aquells llocs on es va anar feliç?

A estes preguntes intenta respondre L'alegria està ací dinsde la companyia valenciana La Família Política. L'obra s'estrena a la Sala Ultramar el dijous 16 de novembre. Un viatge al voltant de la felicitat que reflexiona sobre si tornem a fer coses perquè ens fan sentir bé o perquè altres ens van dir que ens farien sentir bé, i en el qual es repassen les idees de felicitat de pares, oncles i amics per veure que no s'assemblen en res les unes a les altres.

L'alegria està ací dins no es defineix a si mateixa com una comèdia encara que "arranca somriures", ni tampoc com un drama encara que "provoca nusos a l'estómac". "Hi ha lloc per a la veritat i per al dolor, per als likes a instagram i per al buit que deixa la mort d'un pare, per a Juego de Tronos i per al Xile de Pinochet, per a practicar ioga amb postures amb nom de postres i pera la por al futur, per al Che Guevara i per a una veïna alcohòlica que odiava a la seva filla i li cridava que l’anava a llançarper un barranc".

Sandra Sasera, Pau Gregori i Mertxe Aguilar són els actors que donen vida als tres protagonistes amb els quals, a més, comparteixen nom. El text i la dramatúrgia són de Guadalupe Sáez. I la direcció de l'obra la comparteixen Kika Garcelán i el citat Pau Gregori. L'alegria està ací dins és la primera producció amb el nou nom de la Família Política de la companyia coneguda anteriorment com Lupa Teatre.

Coincidint amb la seua estrena a la Sala Ultramar, on estaran fins al 26 de novembre, l'editorial valenciana Alupa publica el text de l'obra amb una portada il·lustrada a càrrec del dissenyador gràfic i pintor Raúl Colomer, Kolo. 

L'obra s'estrena el 16 de novembre, a les 20.30 hores a la Sala Ultramar. Es representarà del 16 al 19 i del 23 al 26. Dijous i divendresa les 20.30 hores i dissabtes i diumenges a les 20 hores.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email